Οι Kalush Orchestra πούλησαν το τρόπαιο της Eurovision για να βοηθήσουν τον Ουκρανικό στρατό

Οι Kalush Orchestra πούλησαν το τρόπαιο της Eurovision για να βοηθήσουν τον Ουκρανικό στρατό

Ο 66ος Διαγωνισμός της Eurovision πραγματοποιήθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας και το βράδυ του Σαββάτου 14 Μαΐου έγινε ο Μεγάλος Τελικός, με νικήτρια χώρα την Ουκρανία!

Στο κατάμεστο από κόσμο Pala Olympico οι καλλιτέχνες από 25 χώρες διαγωνίστηκαν για το μεγάλο βραβείο.

Συγκεκριμένα μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2022 αναδείχτηκε η Ουκρανία με το συγκρότημα Kalush Orchestra και το τραγούδι “Stefania”, συγκεντρώνοντας 631 πόντους.

Μάλιστα, το κομμάτι ήταν αφιερωμένο στον Ουκρανικό λαό, στις μητέρες που προστατεύουν τα παιδιά τους αλλά και σε εκείνους που παλεύουν για την ελευθερία.

Ωστόσο, λίγο μετά τη νίκη του, το συγκρότημα είχε ανακοινώσει πως πρόκειται να πουλήσει το βραβείο της Eurovision για να διαθέσει τα χρήματα σε μία μη κυβερνητική οργάνωση, που στηρίζει τον ουκρανικό στρατό.

Έτσι την Κυριακή 29 Μάϊου οι Kalush Orchestra κατάφεραν μέσα από δημοπρασία που έγινε στο Facebook, να πουλήσουν το κρυστάλλινο μικρόφωνο που κατέκτησαν στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων «Whitebit», συγκεντρώνοντας 900.000 δολάρια (837.180 ευρώ).

«Παιδιά είστε καταπληκτικοί! Εκτιμούμε όλους όσοι κάνατε δωρεά σε αυτή τη δημοπρασία και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην ομάδα Whitebit που αγόρασε το τρόπαιο για $900.000 και τώρα είναι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του. Κάντε τους εγγραφή, το αξίζουν πραγματικά. Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας», ήταν η ανάρτηση του συγκροτήματος στον επίσημο λογαριασμό τους στο Facebook.

Να σημειωθεί πως το ποσό θα διατεθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για την αγορά drones PD-2, που θα χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο που μαίνεται με την Ρωσία.

Τα συγκεκριμένα drones χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από τις ουκρανικές και ρωσικές δυνάμεις, τόσο ως όπλα όσο και ως αεροσκάφη αναγνώρισης.