Ο Βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο | Η ανακοίνωση του Παλατιού

Ο Βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο | Η ανακοίνωση του Παλατιού

Με μια ανακοίνωση που εξέδωσε το Παλάτι της Βρετανίας, έγινε γνωστό πως ο Βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της επέμβασης που υποβλήθηκε πριν κάποιες ημέρες, για υπερπλασία του προστάτη.

Ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ο τύπος του καρκίνου με τον οποίο διαγνώστηκε ο Κάρολος, ωστόσο ήδη ο Βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας ξεκίνησε πρόγραμμα τακτικών θεραπειών.

Η ανακοίνωση του παλατιού

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσοκομειακής επέμβασης του Βασιλιά για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη, επισημάνθηκε ένα ξεχωριστό θέμα ανησυχίας. Μεταγενέστερες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου. Η Αυτού Μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι γιατροί του έχουν συμβουλεύσει να αναβάλει τα καθήκοντά του σε δημόσιους χώρους. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Αυτού Μεγαλειότητα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει τις κρατικές επιχειρηματικές και επίσημες εργασίες ως συνήθως.

Ο Βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή τους, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη επέμβαση του στο νοσοκομείο. Παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια υπηρεσία το συντομότερο δυνατό.

Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού, για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχουν προσβληθεί από καρκίνο».