Ο σκηνοθέτης των «Friends» αποκάλυψε την τη χειρότερη ηθοποιό στη συνεργασία: «Δεν ήταν αστεία»

5-33-250x250.png

Στα νέα του απομνημονεύματα, ο James Burrows που έχει σκηνοθετήσει περισσότερα από 1.000 επεισόδια κωμικών σειρών, αποκάλυψε ότι δυσκολευόταν να δουλέψει στα επεισόδια των “Friends” με την Helen Baxendale που υποδύθηκε την 2η σύζυγο του Ross Gellar, Emily.

Μάλιστα, ο σκηνοθέτης της σειράς αναφέρει ότι για το επεισόδιο «The One with All the Rugby»: «Ήταν ωραία, αλλά όχι ιδιαίτερα αστεία. Ο David Schwimmer δεν είχε κάτι για να αλληλεπιδράσει στο αστείο. Ήταν σαν να κάνει παλαμάκια με το ένα χέρι. Σε sitcoms και κάθε είδους ρομαντική κωμωδία, το αστείο είναι εξίσου σημαντικό με τη χημεία μεταξύ των ηθοποιών. Ανακαλύψαμε ότι κάθε νέα σύντροφος του Ross έπρεπε να είναι τόσο αστεία όσο η Rachel που υποδυόταν η Jennifer Aniston. Συχνά, δεν μπορείς να αλλάξεις ηθοποιό λόγω της στενής προθεσμίας στα γυρίσματα ή άλλων υλικοτεχνικών ζητημάτων».

Επίσης ο James Burrows συνέχισε τονίζοντας τη σημασία του να κάνεις casting σε κάποιον που μπορεί να «προκαλεί γέλιο»: «Συχνά, δε μπορείς να κάνεις εκ νέου casting, λόγω των περιορισμένων προθεσμιών ή άλλων τεχνικών ζητημάτων. Μερικές φορές ξεκινάς κάτι με κάποιος και δεν λειτουργεί, οπότε πρέπει να απαλλαγείς από αυτό το άτομο. Αν είναι για ένα γύρισμα, είναι εύκολο το αντίο. Επίσης ισχύει και το αντίστροφο. Χρειάζεσαι κάποιον που να γελάει. Μερικές φορές τεντώνεις ένα τόξο και δεν λειτουργεί, οπότε πρέπει να απαλλαγείς από αυτό το άτομο…. Αν υπάρχει χημεία, οι σεναριογράφοι πιάνουν δουλειά για να βρουν κάποιον τρόπο να κρατήσουν τον ηθοποιό».

Παρά τη γνώμη του Burrows, ο χαρακτήρας της Emily αγαπήθηκε από το κοινό των Friends και η ηθοποιός που έκτοτε έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές παραγωγές της Βρετανίας, είχε μιλήσει για την σειρά λέγοντας ότι το σκέφτεται σαν να ήταν όνειρο.

«Τώρα βλέπω τη σειρά σαν μία παράξενη σουρεαλιστική στιγμή στη ζωή μου, σχεδόν σαν όνειρο» είχε πει στη Mirror το 2012 η Helen Baxendale, ενώ για το καστ των Friends, είπε: «ήταν όλοι πολύ καλοί και επαγγελματίες. Δεν ήμασταν ποτέ καλοί φίλοι ωστόσο. Ο κόσμος περιμένει ότι επειδή λεγόταν Friends, όλοι ήμασταν στενοί φίλοι μεταξύ μας, αλλά στη πραγματικότητα ήταν όλοι επαγγελματίες. Το έκαναν για χρόνια και εγώ ήμουν μία από τους πολλούς guest stars που εμφανίστηκαν».

Να πούμε πως η 53χρονη σήμερα Bρετανίδα ηθοποιός εντάχθηκε στην 4η σεζόν της σειράς, υποδυόμενη την Αγγλίδα κοπέλα του Ross και στη συνέχεια σύζυγο του, Emily Waltham για 14 επεισόδια.