Ο Leonardo DiCaprio έδωσε τα συγχαρητήρια του στην Ελληνική κυβέρνηση

Ο Leonardo DiCaprio έδωσε τα συγχαρητήρια του στην Ελληνική κυβέρνηση

Με μια ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Leonardo DiCaprio επέλεξε να δώσει συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ο ηθοποιός που έχει οριστεί αγγελιοφόρος της ειρήνης του ΟΗΕ για θέματα που έχουν να κάνουν με την κλιματική αλλαγή, θέλησε να αναφερθεί με κολακευτικά λόγια στην κλιματική πολιτική της χώρας μας.

Αυτό καθώς η Ελλάδα έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αναγνώρισε τις Βασικές Περιοχές Βιοποικιλότητας.

«Η Ελλάδα έγινε πρόσφατα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αναγνώρισε Βασικές Περιοχές Βιοποικιλότητας στους νόμους και τις πολιτικές της. Τα KBA είναι τα πιο σημαντικά μέρη στον κόσμο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη συνολική υγεία του πλανήτη.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση που πρωτοστατεί αναδεικνύοντας τις καίριες περιοχές βιοποικιλότητας ως βασικό εργαλείο για την επέκταση ενός δικτύου προστατευόμενων περιοχών και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στη Γη», έγραψε ο Leonardo DiCaprio, εξηγώντας πως οι περιοχές που χαρακτηρίζονται έτσι αποτελούν «τα πιο σημαντικά μέρη στον κόσμο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη συνολική υγεία του πλανήτη».