Ο Kevin Spacey τιμήθηκε στην Ιταλία για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο

Ο Kevin Spacey τιμήθηκε στην Ιταλία για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο

Με το βραβείο «Mole Antonelliana» το Μουσείο Κινηματογράφου του Τορίνο βράβευσε τον ηθοποιό Kevin Spacey για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο, σύμφωνα με το ΑP.

«Με την απονομή αυτού του βραβείου υπερασπίζεστε σθεναρά τα καλλιτεχνικά επιτεύγματα και γι’ αυτό θα πρέπει να σας χειροκροτήσουμε», είπε ο ηθοποιός απευθυνόμενος στους διοργανωτές, λίγες ημέρες μετά την εμφάνισή του σε βρετανικό δικαστήριο, όπου αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση.

Δεν έκρυψε τα συναισθήματά του λέγοντας πόσο «ευλογημένος και ευγνώμων νιώθει» στους περίπου 400 καλεσμένους που παρακολούθησαν την εκδήλωση στον εμβληματικό πύργο Mole Antonelliana, όπου στεγάζεται το Εθνικό Μουσείο Κινηματογράφου. Ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, την οικογένειά του, τον μάνατζέρ του Evan Lowenstein για την υποστήριξή του αποκαλώντας τον ως «τον αδελφό που δεν είχα ποτέ» ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και στον Ιταλό σκηνοθέτη Φρανκ Νέρο για τον ρόλο του στην ταινία «Ο άνθρωπος που ονειρεύτηκε τον Θεό» η οποία γυρίστηκε στο Τορίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ