Ο γιος της Griselda Blanco μηνύει τη Sofia Vergara και τη νέα της σειρά στο Netflix

Ο γιος της Griselda Blanco μηνύει τη Sofia Vergara και τη νέα της σειρά στο Netflix

Όπως φαίνεται, η οικογένεια της Griselda Blanco έχει κινηθεί νομικά κατά της Sofias Vergara και της νέας της σειράς «Griselda» στο Netflix που υποδύεται την Κολομβιανή έμπορο ναρκωτικών, προσπαθώντας να σταματήσει την κυκλοφορία της.

Συγκεκριμένα η ηθοποιός κατονομάζεται ως εναγόμενη σε μια νέα αγωγή που περιήλθε στην κατοχή του TMZ, στην οποία τα ενήλικα παιδιά της Blanco – ενεργώντας ως εκπρόσωποι της περιουσίας της – μηνύουν την ίδια και την streaming πλατφόρμα, για αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι η μη εξουσιοδοτημένη χρήση της εικόνας και του παρουσιαστικού της οικογένειάς τους στην επερχόμενη σειρά.

Να πούμε πως η σειρά παρουσιάζει τη Sofia Vergara να υποδύεται την αείμνηστη Griselda Blanco στην ακμή της ως μία από τις πιο διάσημες βαρόνους ναρκωτικών στον κόσμο. Τώρα όμως τα παιδιά της προσπαθούν να αποτρέψουν την προβολή της την επόμενη εβδομάδα καθώς προσφεύγουν στο δικαστήριο και ζητούν από τον δικαστή ασφαλιστικά μέτρα για να εμποδίσουν την κυκλοφορία της.

Η ουσία του επιχειρήματός τους συνοψίζεται στο εξής: Ο γιος της Γκρισέλντα, ο Μάικλ, ισχυρίζεται ότι εδώ και χρόνια δίνει συνεντεύξεις σε κάποια άτομα που προσπαθούσαν να καταγράψουν την ιστορία της ζωής του και της μητέρας του με την ελπίδα να την αναπτύξουν σε κάποια παραγωγή. Ισχυρίζεται ότι αυτές οι συνεντεύξεις που έκανε μαζί τους χρονολογούνται από το 2009 μέχρι και το 2022.

Ο Μάικλ ισχυρίζεται ότι αυτοί οι άνθρωποι με τους οποίους συμβουλευόταν δεν ήθελαν μόνο να αναπτύξουν την αφήγησή του σε μια σειρά, αλλά και σε ένα βιβλίο και ανέφερε ότι του είπαν ότι θα άρχιζαν να το προωθούν στο Χόλιγουντ το 2016. Ισχυρίζεται ότι το πρότειναν σε έναν παραγωγό πριν από μια συνάντηση με το Netflix σχετικά με αυτό. Ο Μάικλ ισχυρίζεται ότι στη συνέχεια του είπαν ότι το Netflix ενδιαφερόταν, αλλά ότι δεν ήθελαν να χρησιμοποιήσουν καμία από τις λεπτομέρειες ή τις διαβουλεύσεις του από τις συνεντεύξεις που είχε κάνει.

Ωστόσο, ο Μάικλ ισχυρίζεται ότι έμαθε ότι το «Griselda» στηρίζεται πράγματι σε πολλές ιστορίες και υλικό του, αλλά λέει ότι δεν δέχτηκε καμία χρηματική αποζημίωση για όλα αυτά.

Με βάση αυτό, ο ίδιος και τα αδέλφια του υποβάλλουν μήνυση ισχυριζόμενοι ότι το Netflix ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκε την οικογενειακή τους ιστορία και τη χρησιμοποίησε στην πλοκή της σειράς τους. Τα παιδιά ισχυρίζονται ότι η χρήση των δικών τους εικόνων και παρουσιαστικών στην εκπομπή χωρίς την άδειά τους παραβιάζει τα δικαιώματά τους.

Η μήνυση δεν λέει συγκεκριμένα ότι το Netflix δεν μπορεί να απεικονίσει τη μητέρα τους, καθώς είναι ένα δημόσιο πρόσωπο. Αλλά είναι σαφές ότι τα παιδιά πιστεύουν ότι οι εικόνες και το υλικό των συνεντεύξεων τους χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή, οπότε θέλουν να παρέμβει ένας δικαστής το συντομότερο δυνατό για να το σταματήσει.

Η σειρά είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στο Netflix στις 25 Ιανουαρίου.