Ο Edward Norton ανακάλυψε πως είχε προγιαγιά την πραγματική Ποκαχόντας

Ο Edward Norton ανακάλυψε πως είχε προγιαγιά την πραγματική Ποκαχόντας

Καλεσμένος στην εκπομπή «Finding Your Roots» του PBS, βρέθηκε ο Edward Norton.

Μάλιστα, στο βίντεο που κυκλοφόρησε για την σειρά που εξετάζει το γενεαλογικό δέντρο μιας διασημότητας, ο ιστορικός Henry Louis Gates Jr. που είναι και ο οικοδεσπότης της εκπομπής, αποκάλυψε στον ηθοποιό ότι η 12η προγιαγιά του ήταν η… Ποκαχόντας!

Ωστόσο, ο Norton δεν μπόρεσε να κρύψει την έκπληξή του στο άκουσμα της συγκεκριμένης πληροφορίας και ο ιστορικός του εξήγησε πως υπάρχουν αποδείξεις και το πιστοποιητικό γάμου, καθώς όλα είναι καταγεγραμμένα σε βιβλία.

Συγκεκριμένα η Ινδιάνα από τη Βιρτζίνια που ανήκε στη φυλή των Ποουχατάν, έγινε γνωστή για τη σύνδεσή της με τον αποικιακό οικισμό στο Τζέιμσταουν της Βιρτζίνια. Το 1614 παντρεύτηκε τον Τζον Ρολφ, δηλαδή τον… προπάππου του Edward Norton που ήταν ένας από τους πρώτους Άγγλους αποίκους της Βόρειας Αμερικής.

Παράλληλα ο Edward Norton μαθαίνει από τον ιστορικό πως κάποιοι πρόγονοί του είχαν μια οικογένεια σκλάβων, η οποία περιλάμβανε πέντε νεαρά κορίτσια. Ενώ τον βλέπουμε να κρατάει μια φωτογραφία ενός 55χρονου άνδρα, μιας 37χρονης γυναίκας και πέντε κοριτσιών, τεσσάρων, έξι, οκτώ, εννέα και 10 ετών και δηλώνει πως νιώθει απίστευτα άβολα με αυτό.

«Πώς είναι να το βλέπεις αυτό;» ρωτάει ο Henry Louis Gates Jr., όταν δείχνει στον ηθοποιό τη φωτογραφία της επταμελούς οικογένειας. «Η σύντομη απάντηση είναι ότι αυτά τα πράγματα είναι άβολα και θα πρέπει όλοι να νιώθουν άβολα με αυτό», απάντησε ο ηθοποιός και πρόσθεσε:

«Δεν είναι μια κρίση για εσάς και τη ζωή σας, αλλά είναι μια κρίση για την ιστορία αυτής της χώρας. Πρέπει να αναγνωριστεί πρώτα και μετά να αντιμετωπιστεί. Όταν διαβάζεις “σκλάβος 8 ετών”, θέλεις απλώς να πεθάνεις».

Αν και δεν είναι σαφές πότε τραβήχτηκε η φωτογραφία, ο ηθοποιός ήταν απόγονος της πλούσιας οικογένειας Ράουζ. Ο παππούς του, Τζέιμς Ράουζ, ήταν επιχειρηματίας και ιδρυτής της εταιρείας «The Rouse». Ο προπάππους του Νόρτον ήταν δικηγόρος και επιχειρηματίας από το Μέριλαντ με το όνομα Γουίλιαμ Γκόλντσμιθ Ράουζ, ενώ άλλα μέλη της οικογένειάς του ήταν πλούσιοι κτηματομεσίτες.