Ο δημόσιος αποχαιρετισμός του Πρίγκιπα Harry στη βασίλισσα Ελισάβετ

Ο δημόσιος αποχαιρετισμός του Πρίγκιπα Harry στη βασίλισσα Ελισάβετ

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ που άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.

Ενώ ο θάνατος της Βασίλισσας έφερε πολλές αλλαγές ήδη, με πιο σημαντική το ότι ο διάδοχός της, είναι ο Κάρολος που πλέον θα ονομάζεται «Βασιλιάς Κάρολος Γ΄».

Ωστόσο, το πρώτο μήνυμα μετά τον θάνατο της Βασίλισσας έστειλε μέσα από τα social media και ο Πρίγκιπας Harry.

Συγκεκριμένα ο Harry αποχαιρέτησε την γιαγιά του με ένα συγκινητικό κείμενο και την ευχαρίστησε για όλα αυτά που του πρόσφερε.

«Γιορτάζω τη ζωή της γιαγιάς μου, της βασίλισσας Ελισάβετ και ενώ θρηνούμε για την απώλειά της, θυμόμαστε όλοι ότι ήταν πυξίδα για τόσους πολλούς ανθρώπους με την αφοσίωση της στο καθήκον. Η χάρη και η αξιοπρέπειά της που ήταν αληθινές σε όλη τη ζωή της αποτελούν τώρα την αιώνια παρακαταθήκη της. Ας θυμόμαστε όλοι τις λέξεις που είχε χρησιμοποιήσει μετά τον θάνατο του συζύγου της, του πρίγκιπα Φιλίππου, λέξεις που μπορούν όλους τώρα να μας παρηγορήσουν: Η ζωή αποτελείται από οριστικές αναχωρήσεις όπως και από πρώτες συναντήσεις», αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρίγκιπας Harry.

Ενώ σε πιο προσωπικό τόνο ο Πρίγκιπας Harry ο οποίος συνάντησε για τελευταία φορά την Βασίλισσα Ελισάβετ στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της αναφέρει: «Γιαγιά μου αν και αυτός ο αποχαιρετισμός μας προκαλεί λύπη, θα είμαι για πάντα υπόχρεος για όλες τις πρώτες συναντήσεις μας – από τις πρώτες αναμνήσεις μου ως παιδί μαζί σου, στις συναντήσεις μας όταν για πρώτη φορά εντάχθηκα στο στράτευμα, στην πρώτη φορά που συνάντησες την αγαπημένη μου σύζυγο και αγκάλιασες τα αγαπημένου σου δισέγγονα.

Αναπολώ αυτές τις στιγμές καθώς και όλες τις άλλες που υπήρξαν. Λείπεις ήδη πολύ, όχι μόνο σε εμάς αλλά σε όλο τον πλανήτη. Και καθώς μιλάμε για πρώτες συναντήσεις, τώρα όλοι μας τιμούμε τον πατέρα μου στον νέο του ρόλο, αυτού του βασιλιά Καρόλου Γ΄».

«Σε ευχαριστώ για την αφοσίωσή σου στο καθήκον. Σε ευχαριστώ για τις σοφές συμβουλές σου. Σε ευχαριστώ για το μεταδοτικό σου γέλιο. Κι εμείς τώρα χαμογελάμε καθώς γνωρίζουμε ότι τώρα είστε ξανά μαζί με τον παππού και αναπαύεστε εν ειρήνει», καταλήγει στη δήλωσή του ο Πρίγκιπας Harry.