Νίκος Συρίγος για τις δήλωση του Αλέξη Κούγια για τα τετραπληγικά παιδιά: «Είναι ντροπή»

Νίκος Συρίγος για τις δήλωση του Αλέξη Κούγια για τα τετραπληγικά παιδιά: «Είναι ντροπή»

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τα τετραπληγικά παιδιά, που έγιναν με αφορμή τη δίκη της μητέρας από την Πάτρα που κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας, προβλήθηκε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

«Τι να το κάνεις ένα παιδί το οποίο είναι τετραπληγικό, δεν έχει χεράκια και πόδια να περπατήσει και το οποίο σε όλη του τη ζωή θα χρειάζεται κάποιον», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Ωστόσο, τα όσα είπε ο ποινικολόγος ενόχλησαν ιδιαίτερα τον Νίκο Συρίγο, ο οποίος ξέσπασε μέσα από την εκπομπή του Mega, λέγοντας:

«Αυτή η δήλωση, είναι το λιγότερο άστοχη. Ντροπιαστική θα έλεγα, γιατί υπάρχουν γονείς εκεί έξω που έχουν τετραπληγικά παιδιά, που δεν έχουν χέρια, δεν έχουν πόδια, και παλεύουν καθημερινά να τα μεγαλώσουν. Είναι ντροπή αυτό που έχει ειπωθεί. Και αν δεν ανακαλέσει από μόνος του ο Αλέξης Κούγιας, πρέπει να κάνουν κάτι οι ίδιοι οι γονείς για να του δώσουν να καταλάβει ότι τα παιδιά και χωρίς χέρια και χωρίς πόδια τα αγαπάμε και είμαστε δίπλα τους. Είναι ντροπή αυτό που έχει ειπωθεί. Τι να το κάνεις ένα παιδί όταν είναι τετραπληγικό; Να το αγαπάς και να παλεύεις για να ζήσει».