Μίρκα Παπακωνσταντίνου: «Έζησα τον πατέρα μου στη φυλακή, πέρασε καιρός για να τον αγαπήσω»

mirka-paidika-xronia-250x250.jpg

Καλεσμένη στην εκπομπή «The Break» με τη Βάσω Λασκαράκη, βρέθηκε η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων έκανε μια συγκινητική αναφορά στον πατέρα της, ο οποίος παρότι αριστερός, ήταν στρατιωτικός του πολεμικού ναυτικού.

«Όλη η ψυχολογία του στρατιωτικού αφορά στο κράτος, στην εξουσία. Έζησα τον πατέρα μου στη φυλακή. Τον γνώρισα από κοντά μετά από χρόνια. Για να τον αγαπήσω πέρασε καιρός, γιατί είχα αυτή τη σχέση με τη μητέρα μου νόμιζα ότι ήρθε ένας ξένος. Συνέβαιναν φοβερά πράγματα και στη μητέρα μου και στον πατέρα μου τον ίδιο. Ίσως για να αντέξει – νομίζω αυτό έχω κληρονομήσει από εκείνον – είχε ένα βαθύ και ουσιαστικό χιούμορ. Στα πάντα.

Νομίζω ότι αυτό έχω πάρει από τον μπαμπά μου. Αυτό και τον αυτοσαρκασμό… Είχε διάθεση να κάνει χιούμορ και αυτό δημιουργούσε τρομερό εκνευρισμό στους βασανιστές του, δε θέλανε ανθρώπους με χιούμορ. Αυτό που μου κληροδότησε, ήταν ένας φόβος την πλήρους έκθεσης των φρονημάτων, γιατί ήταν μια πολύ δύσκολη εποχή. Ήταν μια πολύ δύσκολη εποχή στο σχολείο που ήσουν δακτυλοδεικτούμενος. Στο σχολείο ήμουν η “κόρη του αριστερού, τρελού στρατιωτικού”», είπε η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.