Michelle Obama για τον γάμο της: «Έχουμε τα προβλήματά μας»

Michelle Obama για τον γάμο της: «Έχουμε τα προβλήματά μας»

Το νέο της βιβλίο με τίτλο The Light We Carry: Overcoming in Uncertain Times, ετοιμάζετε να κυκλοφορήσει η Michelle Obama.

Μάλιστα, μέσα από αυτό η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, καταρρίπτει τον μύθο γύρω από τον τέλειο γάμο της με τον Barack Obama.

Ενώ παράλληλα η Michelle μοιράζεται με το κοινό τις συμβουλές που δίνει στις κόρες της Μάλια και Σάσα για τον μελλοντικό τους σύντροφο.

Απόσπασμα του βιβλίου της Michelle Obama δημοσιεύτηκε αποκλειστικά στο People

«Οι άνθρωποι συχνά επικοινωνούν μαζί μου ζητώντας συμβουλές για τις σχέσεις. Στέκονται σε φωτογραφίες μου με τον Μπάρακ στις οποίες γελάμε, κοιτιόμαστε και φαινόμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι δίπλα δίπλα. Ρωτούν πώς καταφέραμε να μείνουμε παντρεμένοι και όχι δυστυχισμένοι για 30 χρόνια. Θέλω να πω ”Ναι, η αλήθεια είναι πως και για εμάς αυτό είναι μια έκπληξη κάποιες φορές”. Και πραγματικά, δεν αστειεύομαι. Έχουμε τα προβλήματά μας, φυσικά, αλλά αγαπώ τον άντρα μου και με αγαπάει κι αυτός, τώρα, ακόμα και φαινομενικά για πάντα.

Η αγάπη μας δεν είναι τέλεια, αλλά είναι αληθινή και είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτήν. Αυτή η αγάπη είναι που βρίσκεται παρκαρισμένη σαν πιάνο με ουρά στη μέση κάθε δωματίου που μπαίνουμε. Είμαστε από πολλές απόψεις, πολύ διαφορετικοί άνθρωποι. Είναι μια νυχτερινή κουκουβάγια που του αρέσουν οι μοναχικές ασχολίες. Είμαι ένα πρωινό πουλί που αγαπά να βρίσκεται μέσα σε ένα γεμάτο δωμάτιο. Κατά τη γνώμη μου ξοδεύει πάρα πολύ χρόνο στο γκολφ. Κατά τη γνώμη του βλέπω χαμηλού επιπέδου τηλεόραση.

Μεταξύ μας όμως υπάρχει μια αξιολάτρευτη σιγουριά ότι ο ένας είναι εκεί για τον άλλον ό,τι κι αν συμβεί. Αυτό είναι που πιστεύω ότι αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι στις φωτογραφίες μας. Αυτό τον μικροσκοπικό θρίαμβο που νιώθουμε, γνωρίζοντας ότι κανένας από εμάς δεν έχει φύγει μακριά. Παραμένουμε εκεί.

Ο γάμος μας είναι ένα μέρος, όπου ο καθένας μας μπορεί να είναι απόλυτος, άνετος και συχνά ενοχλητικός. Για εμάς είναι κάτι σταθερό και βέβαιο σε έναν κόσμο όπου η βεβαιότητα είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

Αυτό είναι κάτι που λέω στις κόρες μου τώρα. Δεν πρέπει να βολευτείτε με κάποιον επειδή ψάχνετε για έναν κουβαλητή, έναν φροντιστή, έναν γονέα για τα παιδιά σας ή μια σωτηρία στα προβλήματά σας. Ο στόχος αντίθετα πρέπει να είναι να βρείτε έναν άνθρωπο για να δουλεύει μαζί σας και όχι να δουλεύει για εσάς, να συμβάλλει σε όλα τα μέτωπα και με όλους τους τρόπους. Όταν κάποιος θέλει να παίξει μόνο έναν ρόλο όπως ”βγάζω τα χρήματα οπότε μην περιμένεις να αλλάξω πάνες” η συμβουλή μου είναι να ξεκινήσετε να τρέχετε μακριά.

Η σχέση δεν αλλάζει αυτό που είσαι. Όπως ο Μπάρακ δεν έχει αλλάξει πολύ εδώ και 33 χρόνια από τότε που γνωριστήκαμε, έτσι δεν έχω αλλάξει κι εγώ. Η αλλαγή βρίσκεται στη μεταξύ μας σχέση, στις εκατομμύρια μικρές προσαρμογές, τους συμβιβασμούς και τις θυσίες που έχει κάνει ο καθένας προκειμένου να διατηρήσει τη στενή σχέση με τον άλλον», γράφει η Michelle.