Λένα Δροσάκη για Πέτρο Φιλιππίδη: «Όταν ήρθε η ιστορία στο φως, αρρώστησα, το έζησα πάλι»

Λένα Δροσάκη για Πέτρο Φιλιππίδη: «Όταν ήρθε η ιστορία στο φως, αρρώστησα, το έζησα πάλι»

Kαλεσμένη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» της Σίσσυς Χρηστίδου, βρέθηκε η Λένα Δροσάκη.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην Κάτια Δανδουλάκη που την βοήθησε την περίοδο που συνεργαζόταν με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ενώ μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για την καταγγελία που έκανε στον ηθοποιό που κρατείται στην φυλακή Τρίπολης με τις κατηγορίες για βιασμό.

«Στην αρχή αρρώστησα, ανέβασα πυρετό. Το βίωσα πάλι, λέγοντάς το και στον δικηγόρο. Μετά προσπαθούσα να είμαι λειτουργική γιατί είχα και το παιδί. Οπότε προσπαθούσα να αποστασιοποιηθώ. Δεν ήταν εύκολο. Έκλεινα τηλεοράσεις, δεν διάβασα τι έλεγαν, προσπαθούσα να προστατέψω τον εαυτό μου. Μετά ήρθε η αγωνία για το τι θα γίνει. Δεν έχει τελειώσει το θέμα, ένιωσα ανακούφιση για τα πρώτα δείγματα. Το πιο σπουδαίο είναι ότι μέσα από το κίνημα metoo είναι ότι κάτι συνέβη.

Εύχομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου αυτοί οι άνθρωποι που τα κάνουν αυτά, να ζητήσουν βοήθεια. Να μην δίνουν την πληγή τους πάνω σε κάποιον άλλον.

Αν είχα τον Πέτρο Φιλιππίδη απέναντί μου, δεν θα του έλεγα τίποτα. Τι να πω; Με την πράξη μου μίλησα», δήλωσε η Λένα Δροσάκη.