Kitchen Lab με τον Άκη Πετρετζίκη: Όσα θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο

Kitchen Lab με τον Άκη Πετρετζίκη: Όσα θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο

«Kitchen Lab»

Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Ιουνίου, στις 16:40

Συνταγές που μας δίνουν καθημερινές λύσεις προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 18 & την Κυριακή 19 Ιουνίου,  στις 16:40.

Ένα ορεκτικό με ρίζες από την Αίγυπτο, το φαλάφελ, πολύ ιδιαίτερο και νόστιμο, σερβιρισμένο με σάλτσα με γιαούρτι, ταχίνι, κύμινο, αραβικές πίτες, κόλιανδρο και λεμόνι, προτείνει ο Άκης για το σαββατιάτικο μενού. Για κυρίως γεύμα ακολουθεί ένα πολύ αρωματικό βουτυράτο κοτόπουλο με υλικά που απογειώνουν τη γεύση του και συνδυάζονται άριστα μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα μοναδικό πιάτο.

Σερβίρει με ρύζι μπασμάτι και κόλιανδρο Για επιδόρπιο, ο αγαπημένος σεφ φτιάχνει banana blondies, ένα γλυκό αφράτο, λαχταριστό, με μαλακή και σπογγώδη υφή. Το blondie είναι το ξαδερφάκι του brownie, αφού η μόνη τους διαφορά είναι η… σοκολάτα που το blondie δεν έχει, σερβιρισμένο με γιαούρτι, μπανάνες και μέλι.

Την Κυριακή 19 Ιουνίου, ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40, που κάνει το καλοκαίρι ακόμα πιο απολαυστικό. Προτείνει τρία πιάτα πολύ απλά, ώστε να μην είστε πολλή ώρα μέσα στην κουζίνα, τρεις συνταγές που ταιριάζουν απόλυτα με την αγαπημένη μας εποχή και μυρίζουν διακοπές, ακόμα και αν είμαστε στη δουλειά μας.

Η εκπομπή ξεκινάει με την πιο χαρακτηριστική σαλάτα στην Ελλάδα, σήμα κατατεθέν της γαστρονομικής μας κουλτούρας, που δεν είναι άλλη από την χωριάτικη σαλάτα.  Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ μας δείχνει ένα φαγητό δικής του επινόησης, που είναι πεντανόστιμο, το πειρατικό κοτόπουλό του, σερβιρισμένο με θυμάρι. Για γλυκό ο Άκης προτείνει παγωτό, αλλά όχι οποιοδήποτε παγωτό, ένα παγωτό chicago που είναι πολύ εντυπωσιακό, κρεμώδες, λαχταριστό και πραγματικά πανεύκολο!

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40