Κατερίνα Στανίση για τα μπουζούκια: «Τότε το έλεγαν κονσομασιόν…»

Κατερίνα Στανίση για τα μπουζούκια: «Τότε το έλεγαν κονσομασιόν...»

Στην νέα εκπομπή των «Πρωταγωνιστών», ο Σταύρος Θεοδωράκης ασχολήθηκε με την άγρια γοητεία των «σκυλάδικων».

Μάλιστα, ο παρουσιαστής ξεκίνησε από τη Λάρισα και συνάντησε διάφορα πρόσωπα και αναμεσά τους την Κατερίνα Στανίση η οποία έκανε αναδρομή στα πρώτα της βήματα στα «σκυλάδικα», στα ευτράπελα που βίωσε, αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο συγκεκριμένο εργασιακό περιβάλλον.

«Φάγαμε από τα σκυλάδικα, από εκεί μέσα αναδείχθηκα και εγώ», είπε η Κατερίνα Στανίση και πρόσθεσε: «Γινόντουσαν γλέντια, και ήταν όλο άντρες ,γυναίκα δεν έβλεπες. Και κάποια φορά τραγουδάω και είδα ένα φορτηγό να μπαίνει μέσα, έψαχνε ο κόσμος πώς να φύγει».

Ενώ στη συνέχεια η Κατερίνα Στανίση, είπε: «Δεν θα ξεχάσω ένα βράδυ, έπαιρναν κάτι μπουκάλια ουίσκι και το ‘βάζαν ξάπλα για μαγκιά και έπεφτε συνέχεια στο ίδιο πόδι, στο ίδιο νύχι, μου άνοιξε το πόδι και με έτρεχαν στο Α’ Βοηθειών».

Παράλληλα, η Κατερίνα Στανίση αναφέρθηκε και στις περιβόητες «δημόσιες σχέσεις» που γίνονταν σε αυτά τα μαγαζιά εκείνο τον καιρό, λέγοντας: «Γιατί τώρα δεν υπάρχει αυτό; Κονσομασιόν το λέγανε τότε – εντάξει τότε ήταν και πιο άγρια – αλλά και τώρα είναι δημόσιες σχέσεις. Δεν είναι κακό να πεις μία “καλησπέρα”, όταν ο άλλος σου αδειάζει τόσα λουλούδια πάνω σου. Έπρεπε να τον καλοπιάσεις τον πελάτη για να ξαναρθεί, τι να κάνουμε. Ξεκίνησα τραγουδίστρια, δεν ήμουν κονσομετρίς, τραγουδούσα, αλλά έπρεπε να κατέβω και κάτω γιατί ήταν υποχρεωτικό, εδώ κατέβαιναν οι άνδρες. Στα μαγαζιά μας, όμως, υπήρχαν και κονσομετρίς που έκαναν μόνο αυτή τη δουλειά».

«Είχα αρρωστήσει μια φορά, κρυολόγησα. Και μου λέει ένα παιδί, σερβιτόρος: “Έλα, σε θέλει ο αφέντης”. Μου λέει το αφεντικό: “Βλέπω ότι δεν πίνετε στα τραπέζια που πάτε”. Του είπα πως ήμουν λίγο άρρωστη. Φοβόμουν μη με διώξει κιόλας και μου απάντησε: “Τί γυναίκες είσαστε εσείς, που είναι εκείνες οι παλιές που πίνανε και άδειαζαν τα μπουκάλια… Τί άσχημα πέρασα» αποκάλυψε η Κατερίνα Στανίση για την πιο άσχημη νύχτα της στα μπουζούκια.