Ιωάννης Μελισσανίδης: «Εκείνους που μου επιτέθηκαν, αν τους κάνεις “φου” θα πέσουν κάτω σαν πεταλουδίτσες»

Ιωάννης Μελισσανίδης: «Εκείνους που μου επιτέθηκαν, αν τους κάνεις “φου” θα πέσουν κάτω σαν πεταλουδίτσες»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα», παραχώρησε ο Ιωάννης Μελισσανίδης με αφορμή την ομιλία του στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης μεταξύ άλλων θυμήθηκε την πρώτη αντίδραση των γονιών του οι οποίοι ήταν αντίθετοι στο να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.

«Το πρώτο μου όνειρο ήταν η κατάκτηση του χρυσού στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο να μιλήσω σε παιδιά για τη δύναμη του ονείρου», είπε ο Ιωάννης Μελισσανίδης και πρόσθεσε: «Ποιος θα σου πει ποιον ή ποια θα αγαπήσεις; Ο σωστός γονέας είναι αυτός που θα δώσει αγάπη, προστασία και μία σωστή παιδεία στο παιδί του. Δεν με αφορά ο τρόπος της εκκλησίας, ούτε με ακουμπά. Ο γάμος έχει να κάνει με ανθρώπινα δικαιώματα».

Όσο για την στιγμή που μίλησε ανοιχτά για τις προσωπικές του επιλογές, ο Ιωάννης Μελισσανίδης ανέφερε: «Όταν μίλησα για τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό δέχτηκα επίθεση, αλλά δεν με αφορούσε καθόλου».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα επικριτικά σχόλια που δέχτηκε όταν κατά την επιτυχία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες φίλησε τον προπονητή του, λέγοντας: «Εκείνους που μου επιτέθηκαν, εάν τους κάνεις «φου» θα πέσουν σαν πεταλουδίτσες. Σε εκείνους που με αποδοκίμαζαν απάντησα με μία δεύτερη ολυμπιακή διάκριση. Μετά ήρθαν να μου ζητήσουν συγγνώμη… Δεν είμαι Θεός να τους συγχωρήσω».