Η Michelle Obama μιλάει για τις εξωσωματικές που απέκτησε τις κόρες της

Η Michelle Obama μιλάει για τις εξωσωματικές που απέκτησε τις κόρες της

Εξομολογητική και αποκαλυπτική για τον γάμο της εμφανίζεται η Michelle Obama στην αυτοβιογραφία της, δείγμα και αυτό της παρουσίας της ίδιας και του συζύγου της, Barack Obama, στον δημόσιο βίο. Στο βιβλίο με τον τίτλο «Becoming», η Michelle αποκαλύπτει ότι είχε μια αποβολή πριν από 20 χρόνια και ότι υποβλήθηκε σε εξωσωματική γονιμοποίηση για να αποκτήσει τις δύο κόρες της.

Σε συνέντευξη της στο ABC News, είπε ότι αισθάνθηκε «χαμένη και μόνη» μετά την αποβολή, πριν από δύο δεκαετίες. «Αισθάνθηκα ότι απέτυχα επειδή δεν ήξερα πόσο συνηθισμένο φαινόμενο είναι οι αποβολές, γιατί κανείς δεν μιλάει για αυτές», είπε.

Αποκάλυψε επίσης ότι κατέφυγε στην εξωσωματική γονιμοποίηση για να αποκτήσει τις κόρες της, τη Μαλία, σήμερα 20 ετών και τη Σάσα, 17 ετών. «Το βιολογικό ρολόι είναι πραγματικό, το συνειδητοποίησα στα 34-35 μου», λέει στη συνέντευξη η Michelle.

Ακόμη, σε αντίθεση με την εικόνα του τέλειου ζεύγους που πρόβαλαν οι Obama, η Michelle αποκαλύπτει ότι ο γάμος της δεν ήταν πάντα γαλήνιος και ότι μαζί με τον σύζυγο της πήγαν σε σύμβουλο γάμου. «Ξέρω πολλά νεαρά ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα και πιστεύουν ότι κατά κάποιο τρόπο, υπάρχει κάτι που δεν τους ταιριάζει. Και θέλω να γνωρίζουν ότι η Michelle και ο Barack Obama, που έχουν έναν καταπληκτικό γάμο και αγαπιούνται, δουλεύουν για αυτό», γράφει στο βιβλίο.

Σε άλλο σημείο του βιβλίου, η 54χρονη Michelle Obama αναφέρει ότι το λεγόμενο κίνημα birther, που υποστήριζε ότι ο Barack δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ (και άρα δεν θα μπορούσε να είναι πρόεδρος) ήταν «τρελό και κακόβουλο» και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την οικογένειά της.

Ο Donald Trump, που είχε πρωτοστατήσει στη διάδοση του κινήματος, «με τους θορυβώδεις και απερίσκεπτους υπαινιγμούς του έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια της οικογένειάς μου. Και για αυτό δεν θα τον συγχωρέσω ποτέ».

Πριν από τις εκλογές του 2016 ο Trump σταμάτησε να προβάλλει αυτόν τον ισχυρισμό, όμως ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη.