Η Loreen επιστρέφει στη Eurovision 11 χρόνια μετά τη νίκη της και είναι το μεγάλο φαβορί

Loreen-Eurovision-250x250.png

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 67ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision φέτος θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου και ήδη οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει.

Μάλιστα, οι δύο βραδιές θα διεξαχθούν την Τρίτη 09 Μαΐου και την Πέμπτη 11 Μαΐου και όλοι οι καλλιτέχνες θα προσπαθήσουν να πάρουν το χρυσό εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2023 που θα γίνει το Σάββατο 13 Μάϊου.

Ενώ στον διαγωνισμό με το σύνθημα «United by Music», λαμβάνουν μέρος 41 χώρες, από τις οποίες οι 36 θα περάσουν από τους ημιτελικούς, ενώ oι Big Five δηλαδή η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Ιταλία πάνε κατευθείαν στον τελικό.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον των Eurofans φαίνεται πως συγκεντρώνει μία προηγούμενη νικήτρια του μουσικού διαγωνισμού, η οποία όπως όλα δείχνουν θα εκπροσωπήσει ξανά τη χώρα της και θα διεκδικήσει την πρωτιά, μετά την εντυπωσιακή της νίκη στο παρελθόν.

Ο λόγος για την Lorine Talhaoui που είναι γνωστή ως Loreen, η νίκη της οποίας το 2012 έφερε έναν αέρα ανανέωσης στην μέχρι τότε μουσική και καλλιτεχνική όψη της Eurovision με το τραγούδι Euphoria που εκτός από τη σαρωτική νίκη με 372 βαθμούς, αποτέλεσαν πρότυπο για πολλές μελλοντικές συμμετοχές, ενώ ανανέωσαν σημαντικά και το ενδιαφέρον γύρω από τον διαγωνισμό.

Έτσι 11 χρόνια μετά, η Loreen επιχειρεί να επιτρέψει στη σκηνή που την ανέδειξε νικήτρια, αφού συμμετέχει στον Εθνικό Τελικό της Σουηδίας που ονομάζεται Melodifestivalen, με το τραγούδι Tattoo και διεκδικεί το χρυσό εισιτήριο για την εκπροσώπηση της χώρας και παρ’ ότι δεν έχει επιλεγεί ακόμη βρίσκεται ήδη στην κορυφή των στοιχημάτων για νίκη στη φετινή Eurovision.

Επίσης το τραγούδι της υπογράφουν οι Jimmy «Joker» Thörnfeldt, Peter Boström και Thomas G:son, οι οποίοι κρύβονται πίσω από πολλές συμμετοχές που έχουν παρουσιαστεί στη σκηνή της Eurovision.