Η «Κυριακή στο Χωριό Ξανά» στο Ληξούρι Κεφαλονιάς

Η «Κυριακή στο Χωριό Ξανά» στο Ληξούρι Κεφαλονιάς

Η «Κυριακή στο Χωριό Ξανά»
 στο Ληξούρι Κεφαλονιάς

 Κυριακή  22 Μαΐου 2022 στις 12:30

 Η «Κυριακή στο χωριό ξανά», αυτή την Κυριακή, 22 Μαΐου στις 12:30, μας ξεναγεί στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς, τόπο αρχαίο, που αναφέρεται στον Ηρόδοτο, τον Παυσανία και τον Όμηρο.

Ο Κωστής Ζαφειράκης ανιχνεύει τον διαφορετικό τρόπο σκέψης, την αλλιώτικη Κεφαλονίτικη ενέργεια, το πώς αντιλαμβάνονται τη ζωή οι νέοι αλλά και οι παλαιότεροι Ληξουριώτες. Κουβεντιάζει μαζί τους για τα όνειρα και τους προβληματισμούς τους κι όλοι μαζί χορεύουν και τραγουδάνε σε ρυθμούς νησιώτικους, που αντιπροσωπεύουν την ξεχωριστή Κεφαλονίτικη ιδιοσυγκρασία, αυτή τη φορά σ’ ένα άκρως θαλασσινό γλέντι, πάνω στο φέρι- μποτ.

Επισκέπτεται το θρυλικό μοναστήρι των Κηπουραίων και μαθαίνει τα μυστικά του τόπου από τους επαγγελματίες, παραδοσιακούς και σύγχρονους. Ανακαλύπτει την απέραντη ομορφιά στο Ξι και στους Πετανούς, όπου κυριολεκτικά «πετάει ο νους» και παρακολουθεί την προπόνηση της ποδοσφαιρικής ομάδας «Παλληξουριακός».

Συζητάει με δύο ανθρώπους από δύο διαφορετικές εποχές, τον Βαγγέλη, έναν νεαρό καραγκιοζοπαίχτη που αγαπάει την παράδοση, και την υπέροχη κυρία Αννούλα, παραδοσιακή κεντήστρα, που θυμάται ιστορίες παλιές. Τέλος, στην κουζίνα του Γιώργου, μαθαίνει πώς φτιάχνεται η πεντανόστιμη αγκιναρόπιτα με κουκιά και αρακά.

Σενάριο-Αρχισυνταξία: Κωστής Ζαφειράκης
Σκηνοθεσία: Κώστας Αυγέρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος
Οπερατέρ: Διονύσης Πετρουτσόπουλος, Μάκης Πεσκελίδης, Γιώργος Κόγιας, Κώστας Αυγέρης
Εναέριες λήψεις: Γιώργος Κόγιας
Ήχος: Τάσος Καραδέδος
Μίξη ήχου: Ηλίας Σταμπουλής
Σχεδιασμός γραφικών: Θανάσης Γεωργίου
Μοντάζ-post production: Βαγγέλης Μολυβιάτης
Creative Producer: Γιούλη Παπαοικονόμου
Οργάνωση Παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα
Β. Αρχισυντάκτη: Χρύσα Σιμώνη

  • Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3