Η Christina Applegate αποκάλυψε τη συνήθεια που την «τρομάζει» περισσότερο με την πολλαπλή σκλήρυνση

Η Christina Applegate αποκάλυψε τη συνήθεια που την «τρομάζει» περισσότερο με την πολλαπλή σκλήρυνση

Συνέντευξη στο Vanity Fair, παραχώρησε η Christina Applegate.

Η ηθοποιός που το καλοκαίρι του 2021 διαγνώστηκε με πολλαπλή σκλήρυνση και μιλάει ανοιχτά για τη συμβίωση μαζί της, είπε πως καμία μέρα δεν είναι πια «καλή» εξαιτίας της νόσου. Για την ακρίβεια, είπε ότι η πολλαπλή σκλήρυνση την κάνει «να έχει απλά σκ@τομέρες».

«Όλες οι μέρες με τη σκλήρυνση κατά πλάκας είναι δύσκολες. Ο κόσμος λέει, “γιατί δεν κάνεις περισσότερα ντους;”. Λοιπόν, γιατί φοβάμαι να μπω στο ντους. Μπορεί να πέσεις, μπορεί να γλιστρήσεις, μπορεί να μπερδευτούν τα πόδια σου. Ειδικά στο δικό μου, που έχει γυαλί. Είναι τρομακτικό να μπαίνω εκεί μέσα.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που ο κόσμος παίρνει σαν δεδομένα στη ζωή του και που εγώ έπαιρνα σαν δεδομένα. Το να κατεβαίνεις τις σκάλες, το να μεταφέρεις πράγματα – όλα αυτά δεν μπορείς να τα κάνεις πια. Είναι χάλια. Μπορώ ακόμα να οδηγήσω το αυτοκίνητό μου για σύντομες αποστάσεις. Μπορώ να ανεβάσω φαγητό στο παιδί μου. Ποτέ όμως να το κατεβάσω», είπε η Christina Applegate.

Όσο για το κατέβασμα μιας σκάλας που είναι πιο δύσκολο με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, λόγω της έλλειψης ισορροπίας, εξηγεί: «η βαρύτητα να μπορεί να σε παρασύρει να πέσεις κάτω. Έτσι έχουμε στο κεφαλόσκαλο ένα πράγμα που αποκαλούμε “καθαρτήριο”. Αν κάποιος έχει τελειώσει με ένα αντικείμενο στο πάνω όροφο, το τοποθετούμε εκεί, ώστε όποιος μπορεί να το κατεβάσει κάτω».

Ενώ έναν ακόμα περιορισμό που έχει φέρει η ασθένειά της, είναι το γεγονός ότι αποφεύγει να βρεθεί με πολύ κόσμο, λόγω της ανοσοκαταστολής.

Ωστόσο, όπως προσθέτει η  Applegate για τη δωδεκάχρονη κόρη της έχει μια φίλη «που μένει μαζί μου στη διάρκεια της εβδομάδας και με βοηθάει να φροντίσω τη Sadie. Και τα Σαββατοκύριακα έχω έναν φροντιστή. Επίσης αποφεύγω τα πολλά ερεθίσματα του νευρικού συστήματος γιατί δυσκολεύομαι να τα αντέξω. Προσπαθώ να διατηρήσω το περιβάλλον μου όσο γίνεται πιο ήρεμο. Είναι εξαντλητικό. Φανταστείτε να είστε σε ένα πλήθος ανθρώπων και πόσο θόρυβο έχει. Για κάποιον με βλάβες στον εγκέφαλο, ο θόρυβος είναι σαν να πολλαπλασιάζεται κατά 5.000 φορές».

«Είναι αδύνατον να το καταλάβει οποιοσδήποτε άλλος. Και το ξέρουμε. Δεν προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο να το καταλάβει, γιατί αυτό δεν θα συμβεί. Η ασθένεια επιτίθεται σε διαφορετικά σημεία του σώματός μας. Μπορεί να επιτεθεί στα όργανα, στο γαστρεντερικό σύστημά σου. Γι’ αυτό κάποιες φορές καταλήγω στο νοσοκομείο», είπε η Christina Applegate που δηλώνει ευγνώμων που έχει φίλες όπως οι ηθοποιοί Jamie-Lynn Sigler και Selma Blair, οι οποίες επίσης πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Προς το παρόν, δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της να επιστρέφει σε γυρίσματα ταινίας ή τηλεοπτικής σειράς, λόγω της κατάστασης της υγείας της. Μπορεί, ωστόσο να δανείσει τη φωνή της σε animation, «γιατί πρέπει να υποστηρίξω την οικογένειά μου και να κρατήσω δραστήριο το μυαλό μου».