Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υποψηφιότητα του Μιθριδάτη Χατζηχατζόγλου που έγινε γνωστός από το συγκρότημα «Ημισκούμπρια».
Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα social media ενημέρωσε πως ο μουσικός θα είναι υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε έντονα σχόλια, κατηγορώντας τον Μιθριδάτη για «ομοφοβία και σεξισμό» μέσα από τους στίχους του, αλλά και τις παλαιότερες αναρτήσεις του.
«Ο Μιθριδάτης είναι υπέρ των γυναικών, υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και πρέπει να το πω για να το ξεκαθαρίσω, μια για πάντα. Οπότε, διακρίνω απλά μια ανησυχία, ένα άγχος», είπε ο Μιθριδάτης σε αποκλειστική δήλωση στο δελτίο ειδήσεων του Mega.
Ενώ σχετικά με τους χαρακτηρισμούς που είχε κάνει στο παρελθόν για το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, ο Μιθριδάτης απάντησε: «Είναι συνηθισμένο στον τρόπο έκφρασής μου κι έτσι μιλάω και με τους δικούς μου ανθρώπους. Δεν είναι σε καμία περίπτωση, υποτιμητικά τα υποκοριστικά που βάζω, ή οι καταλήξεις που προσθέτω».