Η Anya Taylor-Joy μιλάει για το πώς άλλαξε η ζωή της μετά το The Queen’s Gambit

Η Anya Taylor-Joy μιλάει για το πώς άλλαξε η ζωή της μετά το The Queen's Gambit

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη με το Vanity Fair για το τεύχος Απριλίου, η πρωταγωνίστρια του The Queen’s Gambit, Anya Taylor-Joy μίλησε για την επιτυχία της μίνι σειράς του Netflix και για το πώς κατάφερε μαζί με όλη την παραγωγή να ξαναφέρει το σκάκι στη μόδα.

«Συνηθίζαμε να αστειευόμαστε στο σετ ότι “κάναμε σέξι” το σκάκι», λέει η Taylor-Joy μετά τις πωλήσεις σετ σκακιού που σημείωσαν άνοδο κατά 125% τις εβδομάδες μετά την πρεμιέρα της σειράς στο Netflix.

«Δεν νομίζαμε ότι αυτό θα σκέφτονταν πραγματικά οι άνθρωποι», παραδέχτηκε η ηθοποιός και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι μπορείς να είσαι λογικός άνθρωπος και να λες, “έχω αναζωογονήσει το παιχνίδι του σκακιού!”».

Μάλιστα, η 24χρονη εξακολουθεί να επεξεργάζεται την επιτυχία της σειράς που είχε συντονίσει πάνω από 62 εκατομμύρια νοικοκυριά τον περασμένο χρόνο.

«Νομίζω», διστάζει η Taylor-Joy και συμπληρώνει: «πιθανότατα θα καταλάβω την επιτυχία σε περίπου πέντε χρόνια. Νομίζω ότι τότε θα είναι πιθανό να το συνειδητοποιήσω».

Αφού διάβασε με ενθουσιασμό το μυθιστόρημα του 1983 με το ίδιο όνομα, η Taylor-Joy γνώριζε ότι έπρεπε να «ρίξει» τον εαυτό της στο ρόλο.

«Τη στιγμή που έκλεισα το βιβλίο, ήταν η συνειδητοποίηση του ότι,” θα έπρεπε να δώσω σε αυτόν τον χαρακτήρα τόσο πολύ τον εαυτό μου για να πω την ιστορία σωστά”», μοιράζεται η Anya Taylor-Joy.

Τον Οκτώβρη μίλησε για το πώς μοιράστηκε το πάθος της για τον χαρακτήρα της, Beth Harmon, με τον σεναριογράφο της σειράς, Scott Frank.

«Ευτυχώς, ο Scott ​​ήταν εκεί με ανοιχτές αγκάλες και αγκάλιασε το πάθος μου ολόψυχα», θυμάται η ηθοποιός.

Με αυτό που πραγματικά συνδέθηκε ήταν το γεγονός ότι όχι μόνο κατάλαβε την Beth, αλλά κατάλαβε και τον εαυτό της καλύτερα μετά την ανάγνωση του μυθιστορήματος.

«Τόσο η Beth όσο και εγώ, ειδικά ως παιδιά, ήμασταν εγγενώς μοναχικοί άνθρωποι που αναζητούσαν απεγνωσμένα έναν κόσμο και ένα μέρος όπου αισθανόμασταν ότι μπορούσαμε να συνεισφέρουμε, να είμαστε κάτι ή να μας καλωσορίσουν», εξηγεί η Anya Taylor-Joy.

«Η Beth το βρήκε στο σκάκι και εγώ το βρήκα στην τέχνη. Δεν ένιωθα ότι άνηκα πουθενά ή ότι δεν είχα τίποτα πραγματικά να προσφέρω, έως ότου συμμετείχα σε μια ταινία για πρώτη φορά».

Ενώ είναι διαφορετικές, οι ομοιότητες μεταξύ των εμπειριών της Beth και της Taylor-Joy «ανακάλυψη μιας βαθιάς αγάπης για κάτι που ξεπερνά μια ερωτική σχέση με ένα άλλο άτομο», εξηγεί.

Ενώ για την πιθανότητα μιας 2ης σεζόν του The Queen’s Gambit, είπε: «Ποτέ μη λες ποτέ!».