Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για τη μη προβολή της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για τη μη προβολή της προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θέση σ το γεγονός ότι δεν προβλήθηκε ποτέ η εξαιρετική προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στα προκριματικά των κρίκων, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πήρε η ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Σχετικά με την μη live μετάδοση της επιτυχημένης προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια: Η ΕΡΤ δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τη σκηνοθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεταδίδει τις πηγές και τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες. Έγινε αμέσως διάβημα στο Τόκυο και το βίντεο του πρωταθλητή μας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο αμέσως μόλις αποσταλεί στην ΕΡΤ».

Θυμίζουμε πως, παρότι ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε την υψηλότερη βαθμολογία στον προκριματικό των κρίκων, η προσπάθειά του δεν μεταδόθηκε ποτέ.

Η ΕΡΤ είχε ζωντανή σύνδεση με τον προκριματικό της Ενόργανης Γυμναστικής, ωστόσο από τις οθόνες πέρασαν οι προσπάθειες άλλων αθλητών, εκτός από εκείνη του Λευτέρη Πετρούνια.

Μετά την προσπάθειά του, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ περίμενε πως η εκτέλεση του Έλληνα πρωταθλητή θα προβληθεί έστω και σε μαγνητοσκόπηση, κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη ποτέ.

Να σημειώσουμε ότι η προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια βαθμολογήθηκε με 15.333 και είναι η υψηλότερη από όσους συμμετείχαν στον προκριματικό, κάτι που σημαίνει ότι του δίνει στην ουσία την πρόκριση στον τελικό των κρίκων, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αγώνες.