Γιάννης Σεβδικαλής: «Το τρένο με χτύπησε μετωπικά, πέρασαν από πάνω μου δυο βαγόνια»

Γιάννης Σεβδικαλής: «Το τρένο με χτύπησε μετωπικά, πέρασαν από πάνω μου δυο βαγόνια»

Καλεσμένοι στην εκπομπή “Στούντιο 4”, βρέθηκαν η Σοφία Κουρτίδου και ο Γιάννης Σεβδικάλης.

Ο Παραολυμπιονίκης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ατύχημα που είχε σε ηλικία 21 ετών, όταν τον χτύπησε τρένο με αποτέλεσμα να χάσει και τα δυο του πόδια.

Μάλιστα, ο Γιάννης Σεβδικάλης αποκάλυψε τις πρώτες στιγμές μετά το ατύχημα.

«Πήγα να περάσω τις γραμμές του τρένου, ήμουν στο Γκάζι και πήγαινα προς την Ιερά Οδό. Και ως φυσιολογικός άνθρωπος κοίταξα να δω αν ερχόταν το τρένο και όλα καλά, δεν υπήρχε θόρυβος, σήμανση, τίποτα. Και ξαφνικά όταν ξαναγυρίζω το κεφάλι μου το τρένο ήταν ακριβώς δίπλα μου με χτύπησε μετωπικά, με πήρε από κάτω, πέρασαν από πάνω μου δύο βαγόνια, με κουτρουβαλούσε 20 μέτρα.

Δεν είχα λιποθυμήσει και δεν πίστευα αυτό που είχε γίνει, ότι είμαι ζωντανός. Σύρθηκα, βγήκα έξω. Είχα τις αισθήσεις μου μέχρι που μπήκα στο χειρουργείο», είπε ο Γιάννης Σεβδικαλής και πρόσθεσε: «Σημαντικό που είχα τις αισθήσεις μου κατά τη διάρκεια του ατυχήματος γιατί ξέρω από τι γλίτωσα και ήμουν θετικός από την πρώτη στιγμή. Με το που είδα το άσπρο του νοσοκομείου χαμογελούσα που ήμουν ζωντανός και έχει περάσει αυτός ο πόνος».

«Έχει χαραχτεί στο μυαλό μου η πρώτη φορά που περπάτησα ξανά χωρίς υποβοήθημα. Πήγα για καφέ. Μετά το ατύχημα μάθαινα να περπατάω σαν μωρό. Σηκώνεσαι πρώτα δίνεις βάρος στα κολοβώματα – έτσι λέγεται το σημείο του ακρωτηριασμού – γιατί πονάει πάρα πολύ στην αρχή και μετά ένα βήμα την ημέρα μέχρι να φτάσεις να κάνεις 10 βήματα», αποκάλυψε ο Γιάννης Σεβδικαλής.