«ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ»
ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ
Κάθε Σαββατοκύριακο στις 15:00
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, με την εκπομπή «Γειτονιές στο Πιάτο», παίρνει τους δρόμους και αυτό το Σαββατοκύριακο! Η περιήγησή του μας πηγαίνει στο Κολωνάκι, σε στέκια με ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα, γνωρίζοντάς μας τους ανθρώπους πίσω από αυτά.
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 15:00
Κολωνάκι Α’ μέρος
Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 15:00, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος βρίσκεται στο Κολωνάκι. Ανάμεσα σε νεοκλασικά κτήρια και ανηφόρες που οδηγούν στον Λυκαβηττό, στο Κολωνάκι πράγματι μπορεί κανείς να δει την Αθήνα από ψηλά.
Ο Δημήτρης πηγαίνει στο «L’abreuvoir», ένα εμβληματικό εστιατόριο με γαλλική κουζίνα, στο «Simul», ένα εστιατόριο που δίνει νέα πνοή στην ελληνική δημιουργική κουζίνα, και στο «μαγειρείο Φιλίππου», εστιατόριο σημείο αναφοράς για τους παλιούς Κολωνακιώτες.
Στη συνέχεια, ο Δημήτρης δημιουργεί δυο συνταγές, μία με κρέας και μία με ψάρι: φιλετάκια μοσχαριού με μαυροδάφνη και πατάτες ογκρατέν, και τσιπούρα σε κρούστα από χοντρό αλάτι και λαδολέμονο βασιλικού.
ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 15:00
Κολωνάκι Β’ μέρος
Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στις 15:00 ο Δημήτρης Σκαρμούτσος συνεχίζει τη βόλτα του στο Κολωνάκι, εκεί όπου μπλέκονται αρμονικά κουζίνες από όλο τον κόσμο αλλά και σύγχρονες εκδοχές της ελληνικής γαστρονομίας.
Πρώτα θα πει «Izakaya», δηλαδή καλησπέρα στα ιαπωνικά, στον σεφ του ομώνυμου εστιατορίου.
Από το σούσι θα περάσει στα μεξικάνικα φαχίτας και στο «Taco Maria» για αυθεντικό μεξικάνικο φαγητό.
Στη συνέχεια, ο Δημήτρης βρίσκεται στο πιο διάσημο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας, το «Desire», που φημίζεται όχι μόνο για τις γαλλικές του τεχνικές αλλά και για την υπέροχα ζεστή ατμόσφαιρα που θυμίζει παλιά αριστοκρατική Αθήνα.
Ο Δημήτρης ετοιμάζει δύο συνταγές: μια μεξικάνικη τορτίγια με κοτόπουλο και ένα μη χορτοφαγικό «Buddha bowl» με γαλοπούλα, ρεβίθια και λαχανικά.
«Γειτονιές στο πιάτο», με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Κάθε Σαββατοκύριακο στις 15:00!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Producer : Στυλιανός Κοτιώνης
Executive producer: Μαριλένα Χαραλαμποπούλου
Σκηνοθεσία: Πάνος Γεωργίου
Project manager: Ελένη Μερκάτη
Αρχισυνταξία: Μαργαρίτα Αργυροπούλου
Διεύθυνση παραγωγής: Στέλιος Ανθρακόπουλος
Εκτέλεση παραγωγής: FOSS PRODUCTIONS A.E
#GeitoniesStoPiato














