Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη

Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη

Επίθεση με γκαζάκια πραγματοποίησαν άγνωστοι στις 4 περίπου τα ξημερώματα της Τετάρτης στην πολυκατοικία στην οποία μένει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα στην πυλωτή της πολυκατοικίας.

Καταδίκασαν την επίθεση η Πελώνη και Δένδιας

Την επίθεση καταδίκασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

«Η ελευθερία του λόγου και ο πλουραλισμός είναι θεμελιώδη στοιχεία της Δημοκρατίας. Η επίθεση σε δημοσιογράφους είναι επίθεση των εχθρών της Δημοκρατίας στις παραπάνω αρχές και θέτει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι», τονίζει σε δήλωσή της η κ. Πελώνη.

«H επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στην οικία του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη είναι μία απολύτως καταδικαστέα επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης στη χώρα μας», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στο twitter.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης τόνισε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του Δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη. Τέτοιες αντιλήψεις και πράξεις δεν χωράνε στην Δημοκρατία μας».

Την ίδια ώρα και το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη και επισημαίνει σε σχόλιό του ότι «τέτοιες ενέργειες είναι “βούτυρο στο ψωμί” όσων επιδιώκουν την ένταση του αυταρχισμού και της αστυνομοκρατίας».

Πρετεντέρης: Γκαζάκια εκείνοι; Γκάζια εμείς!

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης ευχαρίστησε όσους του συμπαραστάθηκαν και έκανε την ακόλουθη ανάρτηση: «Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους. Η αγάπη σας και η σκέψη σας είναι η καλύτερη απάντηση στο μίσος, τη βία και φυσικά τη βλακεία. Γκαζάκια εκείνοι; Γκάζια εμείς!»

Πηγή: iefimerida.gr