Έφτασε η σορός του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά για το τελευταίο “αντίο”

Έφτασε η σορός του Μίκη Θεοδωράκη στα Χανιά για το τελευταίο "αντίο"

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, μαζί με εκατοντάδες απλούς πολίτες που την συνόδευσαν, ταξίδεψε όλη τη νύχτα με πλοίο.

Στο λιμάνι Χανίων έφτασε νωρίς το πρωί της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, με πλήθος κόσμου να βρίσκεται στο σημείο προκειμένου να τον αποχαιρετήσει.

Μετά το τριήμερο πένθος στη χώρα, η Αθήνα αποχαιρέτησε την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου τον Μίκη Θεοδωράκη, πριν η σορός του μεταφερθεί στην τελευταία του κατοικία στον Γαλατά Χανίων.

Μάλιστα, το ταξίδι για την Κρήτη προκειμένου ο Μίκης Θεοδωράκης να ταφεί στον Γαλατά ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου από το λιμάνι του Πειραιά και με στο πλοίο «Blue Galaxy» της ΑΝΕΚ, ξεκίνησε με προορισμό τα Χανιά.

Το πλοίο ξεκίνησε στις 21.00 και στο λιμάνι βρίσκονταν περίπου 15 άτομα από τον Δήμο Πειραιά και η φιλαρμονική του Δήμο. Επίσης είχαν διατεθεί 40 λιμενικοί για μέτρα τάξης.

Ενώ στις 7.15 το πρωί της Πέμπτης, αποβιβάστηκε στο λιμάνι των Χανίων, καθώς το πλοίο είχε δέσει στο λιμάνι περίπου μία ώρα νωρίτερα, ωστόσο η σορός του Μίκη Θεοδωράκη βγήκε τελευταία.

Στις 07:30 ξεκίνησε από το λιμάνι η αυτοκινητοπομπή, η οποία έφθασε στις 08:00 στην Πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης.

Από εκεί η σορός μεταφέρθηκε πεζή στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα.

Η μεταφορά της σορού από την πλατεία της αγοράς στην Μητρόπολη Χανίων έγινε συνοδεία Βρακοφόρων και της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων.

Πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στην Πλατεία, στους πέριξ δρόμους και είχε βγει σε μπαλκόνια, χειροκροτούσε την σορό του Μίκη και φωνάζε “αθάνατος” για τον μεγάλο συνθέτη.