Δημήτρης Μακαλιάς: «Εκεί θύμωσα πάρα πολύ, αλλά κρατάω κι αυτές τις στιγμές»

Δημήτρης Μακαλιάς: «Εκεί θύμωσα πάρα πολύ, αλλά κρατάω κι αυτές τις στιγμές»

Συνέντευξη το περιοδικό «ΕΓΩ», παραχώρησε ο Δημήτρης Μακαλιάς με αφορμή την θεατρική παράσταση «Σεσουάρ για δολοφόνους».

Ο ηθοποιός που φέτος βρίσκεται και στην πρωινή εκπομπή “Ποιος είναι πρωινιάτικα” του Open δίπλα στην Μπέττυ Μαγγίρα, σε ερώτηση για την στιγμή που βγήκε εκτός εαυτού, μίλησε για το δημοσίευμα που προκάλεσε στον εκνευρισμό του.

Έχει τύχει ποτέ να γράψουν κάτι για σένα ή για την οικογένειά σου που να σε βγάλει εκτός εαυτού;

Βέβαια. Έχω δύο έντονα περιστατικά που δεν τα ξεχνάω με τίποτα. Μου είχε τύχει από δύο δημοσιογράφους να γράψουν πράγματα μέσα στη συνέντευξη που στη μία περίπτωση, μου παν ότι δεν έχει γραφεί κάτι και στη δεύτερη, είχα ζητήσει εγώ να μην ειπωθεί κάτι για ένα προσωπικό μου θέμα και το βλέπω δημοσιευμένο μέσα στη συνέντευξη. Εκεί θύμωσα πάρα πολύ, αλλά κρατάω κι αυτές τις στιγμές για να θυμάμαι ότι τίποτα δεν είναι ρόδινο.

Η δουλειά σου λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά σε δύσκολες στιγμές της ζωής σου;

Βεβαίως. Θεατρικά το έχω βιώσει πολλές φορές. Θυμάμαι δύο παραστάσεις στη ζωή μου, «Σμύρνη μου αγαπημένη» και «Χοντροί άντρες με φούστες» που ήταν η ψυχοθεραπεία μου, όταν είχα χάσει τον αδελφό μου. Κάθε βράδυ με κάποιο τρόπο θρηνούσα, ξεπερνούσα, θυμόμουν και μαλάκωνε η ψυχή μου. Μέσα από το θέατρο βρίσκω μονοπάτια για να γλυκάνω τον πόνο ή τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Αλλά και η τηλεόραση λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο. Αγγίζω πράγματα που ήθελα ή απέφευγα να αγγίξω.

Έχεις ζητήσει ποτέ τη βοήθεια ειδικού (ψυχολόγου, ψυχοθεραπευτή) για θέματα που ίσως σε απασχολούσαν;

Φυσικά, έχω κάνει στο παρελθόν και θεωρώ την ψυχοθεραπεία από τις πιο ωραίες πολυτέλειες της ζωής μου. Με βοήθησε πολύ στο να διαχειρίζομαι πρόσωπα, καταστάσεις αλλά και τις αντιδράσεις των άλλων. Έχουμε πάει και με την Αντιγόνη μαζί σε συνεδρία και μας βοήθησε προσωπικά κυρίως. Για μένα δεν είναι ταμπού.