Δανάη Μπάρκα για Τέμπη: «Φτάσαμε στην πόλη και γύρω μας υπήρχαν μόνο νεκροφόρες»

Δανάη Μπάρκα για Τέμπη: «Φτάσαμε στην πόλη και γύρω μας υπήρχαν μόνο νεκροφόρες»

Επέστρεψε και η εκπομπή «Πάμε Δανάη» που δεν βγήκε στον αέρα την προηγούμενη Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή λόγω της τραγωδίας των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Μάλιστα, στην έναρξη της εκπομπής η Δανάη Μπάρκα ήταν φανερά συγκινημένη, καθώς αναφέρθηκε στο οδοιπορικό που έκανε στη Λάρισα και στα Τέμπη, μετά την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία.

«Όταν πηγαίναμε, πηγαίναμε όλοι η ομάδα νιώθοντας ότι θα είμαστε ψύχραιμοι, ότι θα πάμε ξέροντας ότι θα συναντήσουμε ανθρώπους που είναι τραγικές φιγούρες. Eμείς πάμε για να δούμε τι θέλουν εκείνοι να μοιραστούν. Δεν πιέσαμε άνθρωπο, δεν εκμεταλλευτήκαμε άνθρωπο. Αλίμονο σε τέτοιες καταστάσεις. Συναντήσαμε τους ανθρώπους που θέλουν να βγάλουν από μέσα τους κάποια πράγματα, να ακουστούν παντού. Έχουμε πολλές ιστορίες.

Θέλω να σας πω ότι, όσο και αν βλέπουμε δελτία, η ατμόσφαιρα που επικρατεί και η ενέργεια πάνω από αυτό το σημείο και αυτή την πόλη, δυστυχώς αυτές τις μέρες, είναι τρομακτική και πολύ διαφορετική από αυτή που βλέπεις. Είναι σαν να βλέπεις μια πόλη να κλαίει όλη μαζί για να συμπαρασταθεί σε αυτούς τους ανθρώπους. Φτάσαμε στην πόλη και γύρω μας υπήρχαν μόνο νεκροφόρες. Αυτομάτως σε όλους κόπηκαν τα πόδια. Η πρώτη μας στάση ήταν στο σημείο του τραγικού συμβάντος, στο σημείο του δυστυχήματος. Πήγαμε να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόντουσαν οι έρευνες το πρωί που φτάσαμε. Ποιους ανθρώπους μπορούσαμε να συναντήσουμε και να μας πουν τι έγινε, τι είδαν, τι άκουσαν. Καλύτερα από όλα τα περιγράφουν οι διασώστες», είπε η Δανάη Μπάρκα.