Αντρέας Γεωργίου για τα αρνητικά σχόλια για το “Famagusta”: «Αυτό που άκουσα και δεν μου άρεσε είναι…»

Αντρέας Γεωργίου για τα αρνητικά σχόλια για το "Famagusta": «Αυτό που άκουσα και δεν μου άρεσε είναι…»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Τετ-α-τετ» με τον Τάσο Τρύφωνος, βρέθηκε ο Αντρέας Γεωργίου.

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για τη νέα του σειρά «Famagusta», αλλά απάντησε και στα αρνητικά σχόλια που άκουσε.

«Σκοπός μας δεν ήταν να πουλήσουμε, σκοπός μας ήταν να κάνουμε κάτι που να έχει σχέση με την πατρίδα μας μετά από τόσα χρόνια. Με τον Κούλλη και τη Βάνα θέλαμε να το κάνουμε χρόνια πριν, απλά τώρα ήρθε και κούμπωσε με τα 50 χρόνια και θεωρώ ότι ήταν το σωστό timing… Ο σκοπός ήταν να παρακινηθεί να ψάξει ο κόσμος και να ψάξει τι σημαίνει Αμμόχωστος και Famagusta. Νομίζω ότι αυτό το πετύχαμε. Πολλές σειρές μας έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό και θελήσαμε να χρησιμοποιούσε την λατινική ονομασία, γιατί θεωρήσαμε ότι αν η σειρά ταξιδέψει στο εξωτερικό θα έχει ένα πιο εύηχο ήχο. Μετά την πρεμιέρα ένιωσα ότι βγάλαμε ασπροπρόσωπους τους ανθρώπους που εμπιστεύτηκαν εμάς και αυτή τη σειρά και επένδυσαν για αυτή», είπε ο Αντρέας Γεωργίου και συνέχισε για τα αρνητικά σχόλια που άκουσε:

«Το γεγονός ότι λένε πολλά, όχι, δεν με πλήγωσε. Ήταν κάτι που το περιμέναμε και είναι φυσικό. Όποια δουλειά και να κάνεις, θα υπάρξουν και κάποιοι που θα την δουν με μια άλλη ματιά. Την κα. Άννα Μαραγκού την έχω καλέσει προσωπικά στην πρεμιέρα της σειράς, στέλνοντας ένα μήνυμα στο Facebook που δεν μου απάντησε ποτέ και της ζήτησα να έρθει να δει το επεισόδιο για να έχει άποψη. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι όλοι είχαν άποψη πριν δουν τη σειρά. Εγώ ζήτησα μέσω αρκετών ανθρώπων να το μεταφέρουν για να έρθουν και να δουν τη σειρά ή να την δουν στον αέρα και μετά ας πουν ότι θέλουν. Εννοείται ότι έχουμε δημοκρατία και ο καθένας έχει τη γνώμη του.

Αυτό που θέλω να τονίσω όμως είναι το σχόλιο που άκουσα και δεν μου άρεσε, ότι “εκμεταλλευτήκαμε το όνομα της πόλης τους για σκοπούς κερδοφορίας”. Κατ’ αρχάς να πούμε ότι κατάγομαι από την περιοχή της Αμμοχώστου, έχω μεγαλώσει με πολλές ιστορίες από τον παππού μου για την Αμμόχωστο και είναι η πόλη που μεγάλωσα και αισθάνομαι πολύ κοντά μου. Προκαλώ όποιον θέλει να έρθει και να δει το κοστολόγιο της σειράς για να δουν ότι όχι μόνο δεν είναι κερδοφόρα η σειρά, αλλά βάζουμε και από την τσέπη μας. Είναι μια σειρά που κάνουμε με πάρα πολύ μεράκι και πάρα πολύ αγάπη μαζί με τον Κούλλη και σίγουρα δεν είναι μια σειρά που θα μας κάνει πλούσιους. Θα μας κάνει πλούσιους με άλλον τρόπο».