Ανακοινώθηκε η πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου που θα διεξαχθεί η Eurovision 2023!

Ανακοινώθηκε η πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου που θα διεξαχθεί η Eurovision 2023!

Μπορεί η Ουκρανία να κέρδισε τον φετινό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι “Stefania” και τους Kalush Orchestra, ωστόσο δεν θα μπορέσει να φιλοξενήσει την επόμενη διοργάνωση, όπως είθισται να κάνει η νικήτρια χώρα.

Συγκεκριμένα όπως αποφάσισε η EBU, λόγω του πολέμου δεν είναι δυνατόν να φιλοξενηθεί στην Ουκρανία ο διαγωνισμός.

Μάλιστα, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με το BBC για τη μεταφορά της διοργάνωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο που κατέκτησε φέτος τη 2η θέση.

Ενώ όπως έγινε γνωστό, ο 67ος διαγωνισμός της Eurovision θα διεξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στο Λίβερπουλ.

Η ανακοίνωση έγινε στην εκπομπή “The One Show”, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το ΒΒC.

Ο Graham Norton είπε: «Η πόλη που θα φιλοξενήσει τον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2023 είναι το Λίβερπουλ».

Ωστόσο, το συγκρότημα Kalush που κέρδισε το 2022 στο Τορίνο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision της επόμενης χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στο Λίβερπουλ. Αν και δεν είχαμε ακόμη τη χαρά να το επισκεφτούμε, η μουσική κληρονομιά της πόλης είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Το να παίξουμε στο ίδιο μέρος που ξεκίνησαν οι Beatles θα είναι μια στιγμή που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! Αν και είμαστε λυπημένοι που ο διαγωνισμός του επόμενου έτους δεν μπορεί να γίνει στην πατρίδα μας, γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι του Λίβερπουλ θα είναι θερμοί οικοδεσπότες και οι διοργανωτές θα μπορούν να προσθέσουν μια πραγματική ουκρανική… γεύση στη Eurovision 2023 σε αυτήν την πόλη».

Μετά την ανακοίνωση, ο Steve Rotheram, Δήμαρχος της Περιφέρειας της πόλης του Λίβερπουλ, δήλωσε: «Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα σόου για το οποίο θα ήταν περήφανη η Ουκρανία και συνεργαζόμαστε στενά με την Οδησσό, αδελφή πόλη του Λίβερπουλ, για να διασφαλίσουμε ότι αυτή είναι δική τους εκδήλωση, όσο και δική μας. Τώρα αρχίζει η σκληρή δουλειά».

https://www.youtube.com/watch?v=ijk0m0QZcWE