Παναγιώτης Σουρέλης: Βραβείο Μπότση στον δημοσιογράφο του Alpha

Παναγιώτης Σουρέλης: Βραβείο Μπότση στον δημοσιογράφο του Alpha

Ο δημοσιογράφος του Alpha Παναγιώτης Σουρέλης διακρίθηκε στην 37 η Απονομή Δημοσιογραφικών Βραβείων του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση, που πραγματοποιήθηκε χθες, με το βραβείο «Πάνος Σόμπολος».

Το βραβείο αφορά το αστυνομικό, το δικαστικό και το ελεύθερο ρεπορτάζ.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος βραβεύτηκε για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha σχετικά με την υπόθεση του ψευτογιατρού.

Πρόκειται για τον κατηγορούμενο που δικάζεται αυτή την περίοδο για 12 ανθρωποκτονίες, 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας και μια βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Υποδυόμενος τον σπουδαίο γιατρό από την Ελβετία και την Αμερική, έπειθε τους ασθενείς του να διακόψουν τη θεραπεία τους και να την αντικαταστήσουν με μαντζούνια και διάφορα σκευάσματα που τους χορηγούσε έναντι δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, πρόκειται για πρωτοφανή υπόθεση στα ελληνικά χρονικά και σπάνια παγκοσμίως. Από τα συνολικά 27 θύματά του, τα 7 ήταν παιδιά (τα δύο δεν βρίσκονται σήμερα στη ζωή).

Με εκτενή ρεπορτάζ τον Ιούλιο του 2020, ο Παναγιώτης Σουρέλης έφερε στο «φως» φωτογραφίες ντοκουμέντο του ψευτογιατρού με ιατρική στολή μέσα στα χειρουργεία που αποδόμησαν τον ισχυρισμό του ότι παρουσιαζόταν ως «εμπειρικός βοτανολόγος», δημοσιοποιώντας μαρτυρίες θυμάτων του και άλλα στοιχεία που αποκάλυπταν τη δράση του.

Επισημαίνεται ότι τα ντοκουμέντα του Alpha ενσωματώθηκαν στη δικογραφία διευρύνοντας το κατηγορητήριο, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους συνεργούς του.

Ο Alpha συγχαίρει τον Παναγιώτη Σουρέλη και δηλώνει υπερήφανος για το δημοσιογραφικό επιτελείο του, το οποίο αποτελούν καταξιωμένοι επαγγελματίες που εργάζονται με σεβασμό στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και στον τηλεθεατή προσφέροντας αξιόπιστη και αντικειμενική ενημέρωση.