Αλεξία Μουστάκα για τον πατέρα της, Σωτήρη: «Τον βλέπω πάρα πολύ συχνά στον ύπνο μου»

Αλεξία Μουστάκα για τον πατέρα της, Σωτήρη: «Τον βλέπω πάρα πολύ συχνά στον ύπνο μου»

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής “Ελένη”, παραχώρησε η Αλεξία Μουστάκα.

Η ηθοποιός και κόρη των αείμνηστων επίσης ηθοποιών, Σωτήρη Μουστάκα και Μαρίας Μπονέλου, μίλησε για την απώλειά τους και μοιράστηκε αναμνήσεις της.

«Δε νομίζω ότι υπήρξε μέρα σε αυτά τα 16 χρόνια που να μην τον φέρω στο μυαλό μου. Ο πόνος δε φεύγει ποτέ, απλά γίνεται πιο “γλυκός”. Θυμάμαι το καλοκαίρι που θα πηγαίναμε μαζί περιοδεία, τελικά δεν πήγαμε… Ενώ ήμουν όλη μέρα στη δουλειά, το βράδυ γύριζα, έπεφτα στο κρεβάτι και έβαζα τα κλάματα, κάθε βράδυ.

Εμένα δε μου μιλούσε πολύ ο πατέρας μου για το θέμα της υγείας του. Με κράτησε πολύ απ’ έξω γιατί νόμιζε ότι με αυτό τον τρόπο μου κάνει καλό ενώ τελικά δε μου έκανε καθόλου καλό. Τρεις μήνες μετά, “έφυγε” και η μητέρα μου. Νομίζω δεν άντεξε κι εκείνη την απουσία του, παρόλο που δεν καταλάβαινε πολλά πράγματα λόγω της ασθένειάς της», είπε η Αλεξία Μουστάκα και πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Μου είναι πάρα πολύ εύκολο να βλέπω τον πατέρα μου στις ελληνικές ταινίες. Αυτό το είχα από την αρχή. Μου ήταν πολύ εύκολο να βλέπω ταινίες και να γελάω κανονικά όπως όταν ζούσε και τις βλέπαμε μαζί. Έχουν υπάρξει άπειρες στιγμές που λέω στον πατέρα μου, να ήσουν εδώ.

Τον βλέπω πάρα πολύ συχνά στον ύπνο μου σαν να ζει. Αδυναμία είχα περισσότερο στη μητέρα μου. Με τον πατέρα μου ήρθα κοντά τα τελευταία χρόνια. Όση περηφάνια και να αισθανόμουν και αισθάνομαι ακόμα και τώρα, δε λέω δεξιά και αριστερά ότι πατέρας μου ήταν ο Σωτήρης Μουστάκας. Αν τύχει θα το δω. Ακόμα και στη σχολή, οι καθηγητές μου, μάθανε ότι πατέρας μου ήταν ο Σωτήρης Μουστάκας τον δεύτερο χρόνο. Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με την υποκριτική, το συζήτησα με τους γονείς μου. Του άρεσε πολύ του πατέρα μου αυτή η ιδέα.

Αυτό που μου έλεγε πάντα ο πατέρας μου, είναι να είμαι αληθινή, και στη σκηνή και τη ζωή μου. Αυτό προσπαθώ να το κάνω. Από τη μαμά μου κρατάω την πολύ μεγάλη αγάπη και πολύ όμορφη σχέση που είχαμε. Δεν είμαι σίγουρη ότι αναγνωρίστηκε η καλλιτεχνική αξία του πατέρα μου. Από κάποιους σίγουρα ναι. Πιστεύω ότι ήταν τεράστιο ταλέντο και θα έκανε μεγάλη καριέρα και στο εξωτερικό αν πήγαινε. Ήταν αρκετά δραματικός. Νομίζω ότι οι μεγάλοι κωμικοί, είναι και οι μεγαλύτεροι δραματικοί ηθοποιοί».