Headlines

Ο Μένιος Φουρθιώτης αποκαλύπτει τις σχέσεις του με το Epsilon, μετά το τέλος των διευθυντικών του αρμοδιοτήτων

Ο Μένιος Φουρθιώτης για άλλη μια σεζόν, βρίσκετε στο Epsilon, πιο αποκαλυπτικός από ποτέ. Ο παρουσιαστής, μετά τις αλλαγές στη διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού, μίλησε για όλους και για όλα στη Real Life, απαντώντας μάλιστα και στα δημοσιεύματα που τον ήθελαν εκτός σταθμού.

Να ξεκινήσουμε από το ότι σε βρίσκω στο Epsilon και δεν σε έχουν… πετάξει από το κανάλι, όπως βιάστηκαν να πουν και να γράψουν πολλοί. Θα διάβασες κι εσύ ότι έμεινες… χωρίς δουλειά και ότι δεν θα έβγαζες καν τις γιορτές. Πώς σου φάνηκε η φημολογία που υπήρξε;

Με περίσσια χαρά το είχαν σίγουρο πρώτα πως δεν θα βγουν καν το φθινόπωρο τα «Αποκαλυπτικά», μετά πως θα σταματήσουν πριν από τα Χριστούγεννα, κατόπιν πως θα πάψουν να υπάρχουν τον Ιανουάριο! Ούτε σε όλες αυτές τις φήμες τότε βγήκα να απαντήσω, ούτε τώρα θα θριαμβολογήσω, γιατί όλα αυτά είναι αναμενόμενα και προβλέψιμα. Καλά είναι, πες, να κατασκευάζονται, τάχα µου, ειδήσεις. Βολικό και χωρίς κόστος γι’ αυτούς που το κάνουν. Ανθρώπινα όμως, βρε αδελφέ, τόση μοχθηρία, τόση κακία, τόση μικρότητα για να μείνει εκτός δουλειάς όχι ο Μένιος, αλλά όσοι εργάζονται σε μια εκπομπή, προκαλεί όχι µόνο θλίψη, αλλά και αποστροφή γι’ αυτό το είδος των θηλαστικών.

Συνεχίζετε ακάθεκτοι λοιπόν τα «Αποκαλυπτικά», χωρίς να σας θέτει εκτός η νέα διεύθυνση. Ποια είναι τελικά η σχέση σου µε το κανάλι την… επόμενη μέρα που έχεις μείνει µε τα «Αποκαλυπτικά» χωρίς τις αρμοδιότητες που είχες πριν;

Ε, λοιπόν, χωρίς αυτές τις αρμοδιότητες που λες, η επόμενη μέρα είναι απελευθερωτική, γεμάτη ανακούφιση, κανονικότητα. Σαν να ζω ξανά. Και δεν σου μιλώ για τους εξοντωτικούς ρυθμούς εργασίας και την κούραση, την αϋπνία, την εξουθένωση μιας δουλειάς που έμοιαζε να καταργεί τον ίδιο τον χρόνο! Σου μιλώ για το άγχος, την ευθύνη, το βάρος, την αφόρητη συναισθηματική πίεση! Ζω ξανά την ηλικία µου! Βρήκα την οικογένειά µου, τους φίλους µου, το να ξυπνήσω ένα πρωί και να μπορώ να καθίσω έστω και δέκα λεπτά στο κρεβάτι µου, χωρίς να χρειαστεί να πεταχτώ επάνω σαν ελατήριο. Να γιορτάσω κι εγώ µε τους ανθρώπους µου. Ξέρεις πως φέτος πρώτη φορά, μετά από όλα αυτά τα χρόνια του στοιχήματος στο «Ε» για να υπάρξει, έκανα Πρωτοχρονιά µε την οικογένειά µου; Καθίσαμε σε τραπέζι, φάγαμε, ευχηθήκαμε ο ένας στον άλλον; Είχα ξεχάσει πώς είναι, σου λέω, να µη χρειάζεται να δουλεύεις 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα, µε ελάχιστες ώρες ύπνου, ξεχνώντας και να φας ή να πιεις νερό κάποτε! Τώρα, όσον αφορά το κανάλι µε τη νέα ιδιοκτησία, όλα φαίνονται. Η εκπομπή όχι µόνο συνεχίζει, αλλά κάνουμε επιπλέον και έκτακτες! Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρώπους, το έχω ξαναπεί και θα το λέω, για την εμπιστοσύνη τους, τη θέρμη τους, την αποδοχή τους, την απίστευτα ανθρώπινη συνεργασία χωρίς ιδιοτέλεια, την ελευθερία που εξασφαλίζουν, τις αξίες τους, τον επαγγελματισμό τους! Συµπεριφορές και ήθος από αυτά που είχαν εκλείψει στη δουλειά µας! Αξιοπρεπείς άνθρωποι, µε αρχές! Οµως φτάνει, γιατί πάλι θα µου κάνουν κριτική πως όλα αυτά τα λέω µε υστεροβουλία, όπως συνηθίζουν να λένε για µένα πάντα.