5 φορές που η Βασίλισσα Ελισάβετ “έσπασε” το πρωτόκολλο

5 φορές που η Βασίλισσα Ελισάβετ “έσπασε” το πρωτόκολλο

Η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι μία από τις πιο διάσημες γυναίκες του κόσμου και μετρά 69 έτη από την άνοδο της στον θρόνο.

Όλα αυτά τα χρόνια η μακροβιότερη μονάρχης ζει με συγκεκριμένους κανόνες, τόσο η ίδια όσο και τα μέλη της οικογένειας της.

Παρόλα αυτά υπήρξαν φορές που η Βασίλισσα “έσπασε” το πρωτόκολλο και έκανε πράγματα που δεν αρμόζουν στον ρόλο της.

Αγκάλιασε την πρώην Πρώτη Κυρία, Michelle Obama

Ένας από τους βασικούς κανόνες του βασιλικού πρωτοκόλλου είναι να μην αγγίζεις ποτέ ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας. Ωστόσο, όταν η Μισέλ Ομπάμα βρέθηκε με την βασίλισσα το 2009, αντί να υποκλιθεί την αγκάλιασε και εκείνη έσπασε το πρωτόκολλο με ένα άγγιγμα στην πλάτη της πρώην πρώτης κυρίας.

Επέτρεψε στην Meghan Markle να μείνει για τα Χριστούγεννα, παρόλο που δεν είχε ακόμη παντρευτεί με τον Πρίγκιπα Harry

Ο Πρίγκιπας Χάρι έκανε πρόταση γάμου στην Μέγκαν Μαρκλ τον Νοέμβριο του 2017. Τον επόμενο μήνα η βασίλισσα Ελισάβετ έσπασε το πρωτόκολλο αφού επέτρεψε στο ζευγάρι να περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα με την υπόλοιπη οικογένεια στην εξοχική κατοικία της βασίλισσας στο Sandringham, πριν από τον γάμο τους.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ απολαμβάνει ένα ποτό με τον chef της βασιλικής οικογένειας κάθε Χριστούγεννα

Σύμφωνα με τον πρώην βασιλικό chef Darren McGrady, στην τραπεζαρία του Sandringham House δεν επιτρέπονται όσο δεν ανήκουν στην οικογένεια. Ωστόσο, η βασίλισσα Ελισάβετ κάνει μια εξαίρεση τα Χριστούγεννα και απολαμβάνει ένα ποτό με τον σεφ του παλατιού.

Πήγε σε κηδεία το 2019

Ένας ακόμη κανόνας που καταπάτησε η μονάρχης ήταν ότι πήγε σε κηδεία το 2019. Όπως λέει το πρωτόκολλο η βασίλισσα δεν επιτρέπεται να εμφανίζεται σε τέτοιου είδους τελετές για να μην αποσπά τα βλέμματα και την προσοχή του κόσμου. Ωστόσο έκανε μία εξαίρεση όταν έφυγε από την ζωή η πρώην οικονόμος της, Annette Wilkin.

Αποδέχεται λουλούδια από τους θαυμαστές της

Μία από τις απαγορεύσεις που πρέπει να ακολουθεί η Βασίλισσα Ελισάβετ, είναι να μην δέχεται δώρα από τους θαυμαστές της. Παρόλα αυτά η ίδια ένα μια εξαίρεση όταν σε ένα πάρτι στον κήπο του Buckingham, το 2019, αποδέχτηκε μία ανθοδέσμη από μία influencer του Instagram, την Laura-Ann Barr.