’21 Η Επανάσταση των Ελλήνων: Μεγάλη σειρά ιστορικών ντοκιμαντέρ του Γεωργίου Π. Μαλούχου | 7ο επεισόδιο

’21 Η Επανάσταση των Ελλήνων: Μεγάλη σειρά ιστορικών ντοκιμαντέρ του Γεωργίου Π. Μαλούχου | 7ο επεισόδιο

«’21 Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»
Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΕΙΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Π. ΜΑΛΟΥΧΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΤΑΣΟΣ ΝΟΥΣΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 00:20 

Η μεγάλη παραγωγή 21 συνολικά ιστορικών ντοκιμαντέρ «’21 Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» του Γεωργίου Π. Μαλούχου. Ένα μοναδικό οδοιπορικό στην ιστορία και στους τόπους του Αγώνα για την Ελευθερία των Ελλήνων. Για πρώτη φορά, δεκάδες κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι ειδικοί αναλύουν τα γεγονότα και αφηγούνται συγκλονιστικές ιστορίες των πρωταγωνιστών της Επανάστασης, ενώ σπάνια ντοκουμέντα του Αγώνα αποκαλύπτουν τις άγνωστες πτυχές του.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7ο  : ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ

Τον Ιούλιο του 1822, ενάμιση χρόνο από την έναρξη του Αγώνα, οι Επαναστάτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον μεγαλύτερο εφιάλτη τους: μία μεγάλη, ισχυρή οθωμανική στρατιά που κατέβαινε από το βορρά στην Πελοπόννησο με σκοπό να τους συντρίψει. Η σκέψη όλων ήταν στο αν και πώς θα γλύτωναν από τον φοβερό Δράμαλη και τους Τούρκους. Όλων, εκτός από έναν: τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Σε ένα στενό της Πελοποννήσου στα Δερβενάκια, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και το στράτευμά του, κατάφεραν το μεγαλύτερο στρατιωτικό θρίαμβο της Ελληνικής Επανάστασης. Ο Κολοκοτρώνης, η στρατηγική ιδιοφυΐα του, η πίστη στην επανάσταση, άλλαξαν τον ρου της ελληνικής ιστορίας. Μια νίκη στρατηγικά αντάξια εκείνων των μεγάλων νικών του Ναπολέοντα στους πολέμους του.

Στην εκπομπή μιλούν οι : Μελετόπουλος Η. Μελέτης, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Γενεύης-Λυκειάρχης Ιονίου Σχολής, Γεώργιος Πραχαλιάς Τακτικό Μέλος Εταιρίας Πελοποννησιακών Σπουδών, Μαργαρίτα Σπυριδάκου, Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου, τ. Πρόεδρος Επιτροπής 1821 Πελοποννήσου, Κώστας Σπυριούνης, εικαστικός- Καλλιτεχνικός Διευθυντής Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

«’21 Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»
Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 στις 00:20

Σειρά 21 ιστορικών ντοκιμαντέρ με την υπογραφή του Γεωργίου Π. Μαλούχου

Παρουσιάζει ο Τάσος Νούσιας

Οργάνωση Παραγωγής: Εβίτα Χρυσολούρη
Επιστημονικοί σύμβουλοι: Μελέτης Η.Μελετόπουλος, Ιάκωβος Δ.Μιχαηλίδης, Σωτήρης Ριζάς

Ειδικός επιστημονικός συνεργάτης: Νίκος Γιαννόπουλος
Δημοσιογραφική ομάδα: Φιλίνα Δημητρά, Αγγελική Λάζου
Επιμέλεια και έρευνα Ιστορικού Αρχείου εφημερίδων
«ΤΟ ΒΗΜΑ» & «ΤΑ ΝΕΑ »  : Γιάννης  Θ. Διαμαντής
Αφήγηση Αρχείου Εφημερίδων: Τάσος Αποστόλου
Πρωτότυπη Μουσική: Δημήτρης Ευαγγελινός, Ζωή Τηγανούρια.