Αποκλειστική Συνέντευξη του Αντώνη Βλοντάκη στο Gpop.gr

Αποκλειστική Συνέντευξη του Αντώνη Βλοντάκη στο Gpop.gr

Συνέντευξη: Πόπη Γιαννικάκη 

Αποκλειστικά στο Gpop.gr μίλησε ο Αντώνης Βλοντάκης. Κάνοντας μια βόλτα στην Γλυφάδα συναντήσαμε τον «φωτογενή πολίστα» όπως τον αποκαλούν μέχρι και σήμερα και σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης μας τα είπε όλα.

Είσαι Κρητικός από την Αμερική θες να μας το εξηγήσεις. Μίλησε μας γι αυτό

Γεννήθηκα Αμερική από Κρητικούς γονείς μετανάστες που είχαν πάει εκεί για να βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής και να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον γι αυτούς και για τα παιδιά τους, εμάς και νομίζω τα κατάφεραν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Κάποια στιγμή όμως αυτό που λέμε η νοσταλγία της πατρίδας, οι συγγενείς, οι φίλοι όλα αυτά ήταν ένας λόγος για να γυρίσουμε πίσω. Έζησα 7 χρόνια στην Αμερική και έκτοτε μέχρι τα 22 στα Χανιά και από εκεί και πέρα στην Αθήνα.

Βλέπουμε πολλούς να φεύγουν και να πηγαίνουν στο εξωτερικό για λόγους δουλειάς αλλά και λόγο της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα. Εσύ θα το έκανες θα πήγαινες μόνιμα να ζήσεις εκεί;

Κοίταξε μόνο αν δεν μπορούσα να συντηρήσω την οικογένεια μου, τότε θα έμπαινα σε τέτοια σκέψη. Δυστυχώς τα πράγματα χειροτερεύουν στην Ελλάδα και θέλοντας και μη μπαίνεις σε μια διαδικασία σκέψης αλλά γενικά είμαι από τους ανθρώπους που έχουν μάθει στη ζωή μου να παλεύω και να μην τα παρατάω εύκολα οπότε θα ήταν μια επιλογή αλλά θεωρώ ότι θα ήταν η τελευταία μου επιλογή αυτή.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το Πόλο, είναι ένα δύσκολο άθλημα;

Εγώ ζήλευα πάρα πολύ τον αδελφό μου. Ο αδελφός μου ο Σπύρος είναι 5 χρόνια μεγαλύτερος και είχε ξεκινήσει το Πόλο πριν από εμένα, όταν συνειδητοποίησα τι έκανε, τα ταξίδια που πήγαινε και η εθνική ομάδα που έπαιζε θέλησα να του μοιάσω και έτσι σίγα σίγα μπήκα στον χώρο της υδατοσφαίρισης, μου ταίριαξε πάρα πάρα πολύ και μετά από 32 χρόνια μπορώ να σου πω ότι έπραξα άριστα.

Ποια ήταν η πρώτη ομάδα στην οποία έπαιξες Πόλο;

Ο ΝΟΧ (Ναυτικός Όμιλος Χανιών)

Την περίοδο αυτή για την χώρα μας θα παρότρυνες κάποιο παιδί να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το Πόλο;

Θεωρώ ότι το να ασχολείσαι με τον αθλητισμό είναι ότι καλύτερο μπορείς να κανείς. Εγώ είμαι και πολύ fan του ομαδικού αθλητισμού, παίρνεις πολύ γερές βάσεις για την ζωή σου, δεν είναι μόνο ο μικρόκοσμος του αθλητισμού αλλά σε βοηθάει, σου δίνει εφόδια για να τα βγάλεις πέρα στην ζωή σου. Το Πόλο είναι ένα εξαιρετικό άθλημα, πλάθει χαρακτήρες, δυνατούς χαρακτήρες και ναι θα παρότρυνα τα παιδιά ακόμα και στις μέρες μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Το να ασχοληθούν όμως με τον πρωταθλητισμό είναι άλλο κομμάτι γιατί εγώ έχω μάθει να τα ξεχωρίζω τον αθλητισμό από τον πρωταθλητισμό, θα είμαι λίγο ποιο επιφυλακτικός στο κομμάτι του πρωταθλητισμού με την έννοια ότι πρέπει να θυσιάσουν πάρα πάρα πολλά πράγματα από την προσωπική τους ζωή, πρέπει να το θέλουν πάρα πάρα πολύ και να διαθέτουν το ταλέντο να το κάνουν.

Σε πρόσφατη σου συνέντευξη δήλωσες ότι φέτος θα είναι η τελευταία σου χρονιά στον Υδραϊκο και συγκεκριμένα μέσα στην πισίνα. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Κοίταξε τώρα που μιλάμε είναι Μαϊος, είναι μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση γιατί έχω αποπειραθεί άλλες 3 φορές να σταματήσω και δεν τα κατάφερα. Θεωρώ ότι φέτος ναι έχει έρθει αυτή η ώρα γιατί όσο και να θέλει η καρδία και η ψυχή το κορμί έχει αρχίσει και αντιδράει, βγάζω κάποιους τραυματισμούς που δεν τους είχα πότε και αυτό με αναγκάζει να σκέπτομαι ότι ήρθε η ώρα να σταματήσω.

Βλέπουμε διάφορους αθλητές όταν σταματάνε την καριέρα τους, να ασχολούνται σαν προπονητές με κάποια ομάδα. Εσύ θα το έκανες;

Ναι θα το έκανα και θα το έκανα και με μεγάλη χαρά και πιστεύω ότι θα τα κατάφερνα και περίφημα αλλά αφού πρώτα περάσω ένα στάδιο και αποβάλω από μέσα μου τον αθλητή γιατί πρέπει να σκοτώσω τον αθλητή για να γίνω προπονητής.

Ποιο είναι το ποιο περίεργο που να σου έχει συμβεί όταν ήσουν μέσα στην πισίνα και σε αγώνα;

Μόνο περίεργα μπορώ να σου πω (γελάει). Έχω παίξει παιχνίδι σε πάρα πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, να φυσάει τόσο πολύ που ερχόντουσαν τα τέρματα τούμπα και να μην μπορείς να παίξεις Πόλο, όμως παρ όλα αυτά ήμασταν εκεί και παλεύαμε. Έχω πετύχει πρόποση που εκκενώθηκε η πισίνα γιατί έπεφταν κεραυνοί, έχω πετύχει αγώνες που δεν έληξαν πότε γιατί πλακωθήκαμε μεταξύ μας στο ξύλο. Είναι πάρα πολλά.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος και γιατί;

Είναι πάρα πολύ δύσκολη ερώτηση. Πρόσφατα διάβαζα μια συνέντευξη που είχα δώσει το 1998 και μου είχαν κάνει μια παρόμοια ερώτηση, θα σου απαντήσω ότι είχα απαντήσει και τότε γιατί είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος αυτά που έλεγε τότε τα λέει και τώρα, δεν έχω αλλάξει. Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι ο θάνατος, όχι ο δικός μου αλλά των δικών μου και κοντινών μου ανθρώπων. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το δουλέψω, πρέπει να το παλέψω, πρέπει να το σκεφτώ πάρα πολύ το πώς θα το διαχειριστώ.

Είδαμε τον φίλο και συμπαίκτη σου Κώστα Κοκκινάκη στο Survivor, πως των βλέπεις, εσύ θα μπορούσες να συμμετάσχεις σε αυτό το παιχνίδι;

Το παιχνίδι σαν παιχνίδι μου αρέσει πάρα πολύ. Στο παρελθόν όταν πρωτοεμφανίστηκε στην ελληνική τηλεόραση το έβλεπα από τότε με μανία και μου άρεσε πάρα πολύ και φανταζόμουν τον εαυτό μου να είναι μέσα εκεί. Όταν μου ήρθε η πρόταση να συμμετέχω, ίσως φταίει και η ηλικία ποια, ίσως φταίει και η οικογένεια, ίσως φταίνε πάρα πολλά, το γεγονός ότι έχω μάθει τον εαυτό μου να τρώει τουλάχιστον 5 φορές την ημέρα και χωρίς δεύτερη σκέψη είπα όχι. Όσον αφορά τον φίλο μου τον Κώστα χαίρομαι που τον βλέπω, διασκεδάζω βλέποντας τον και είμαι περήφανος γι αυτόν γιατί αν κοιτάξεις τα ψιλά γράμματα κάτω από το όνομα του γράφει Ολυμπιονίκης-Αθλητής Υδατοσφαίρισης και πιστεύω ότι το αντιπροσωπεύει στο έπακρον γιατί αθλητής δεν είναι μόνο αυτός που φέρνει νίκες στην ομάδα είναι και ένας τρόπος ζωής, συμπεριφοράς και συμβίωση και όλα αυτά που πρεσβεύει αυτή τη στιγμή ο Κώστας στο Survivor, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι τόσο αξιοπρεπείς που εγώ τον θαυμάζω.

Από τους παίκτες που συμμετέχουν τώρα ποιος θεωρείς ότι είναι πολύ καλός κα μπορεί να κερδίσει;

Μου αρέσει αθλητικά γιατί ως αθλητής κι εγώ αθλητικά θα το κρίνω, μου αρέσει πάρα πολύ όταν αγωνίζεται ο Ντάνος και μου αρέσει και ο Μάριος Ιωαννίδης γιατί είναι πάρα πολύ δυνατοί και ανταγωνιστικοί αθλητές, από εκεί και πέρα είμαι φανατικός Κοκκινάκης.

Βλέπουμε ότι κάνει πολύ ψηλά νούμερα τηλεθέασης, θεωρείς ότι είναι υπέρ εκτιμημένο παιχνίδι και γιατί πιστεύεις κάνει τέτοια νούμερα;

Νομίζω ότι η τηλεόραση είναι ένα περίεργο μέσω και αν καταφέρεις να βάλεις κάτι στη σωστή στιγμή θα έχεις πολύ μεγάλη επιτυχία. Θεωρώ ότι αυτό που έκανε ο ΣΚΑΪ και δεν το πίστεψαν άλλα κανάλια εξελίχθηκε ότι έγινε τη σωστή στιγμή, ήρθε το Survivor στη σωστή στιγμή στην ελληνική τηλεόραση, οδοστρωτήρας, σάρωσε τα πάντα, ήταν θέμα timing, του χρόνου αν θα γίνει αντίστοιχο παιχνίδι δεν ξέρω αν έχει την ίδια επιτυχία αλλά αυτή τη στιγμή που έγινε ήταν το σωστό timing.

Αν του χρόνου ξανά γίνει και σου προτείνουν να πας θα πήγαινες;

Μόνο αν είχα πάρει πάρα πάρα πολλά κυλά και έπρεπε να τα χάσω με ένα τρόπο.

Αν σου έλεγα να μου χαρακτηρίσεις τον εαυτό σου με τρεις λέξεις ποιες θα ήταν αυτές;

Δύσκολη ερώτηση αυτή. Γενικά στη ζωή μου έχω αφήσει άλλους να μιλάνε για εμένα οπότε θα την παρακάμψω την ερώτηση και θα κρατήσω αυτό που σου είπα τώρα «στη ζωή μου έχω μάθει να αφήνω άλλους να κρίνουν εμένα και όχι εγώ τον εαυτό μου»

Σε είδαμε και στον ρόλο του πανελιστα. Πως ήταν σαν εμπειρία;

Τι άσχημη λέξη ο πανελίστας ποτέ δεν την συμπάθησα (γελάει). Εγώ έχω πει στο παρελθόν ότι είμαι συλλέκτης εμπειριών. Δεν φοβάμαι να δοκιμάζω τον εαυτό μου σε πολύ κόντρα ρόλους και πολύ διαφορετικά πράγματα. Μέσα στα πλαίσια αυτής της τρέλας που με διακατέχει έκανα και αυτό, το χάρηκα το απόλαυσα, πέρασα  καλά και η ζωή συνεχίζετε.

Αν σου ξανά έκαναν κάποια παρόμοια πρόταση θα το ξανά έκανες;

Αυτό δεν μπορώ να στο απαντήσω γιατί είμαι άνθρωπος της στιγμής, είμαι παρορμητικός ανάλογα πως θα με πετύχεις εκείνη τη στιγμή.

Γιατί αποχώρησες από την εκπομπή ΛόγοTV;

Έπρεπε να ολοκληρώσω τις αγωνιστικές υποχρεώσεις με την ομάδα μου, αυτή ήταν η δουλειά μου, οπότε έπρεπε να ρίξω το βάρος μου γιατί ξεκίναγαν τα play off και έπρεπε επιτέλους να κάνω προπόνηση σωστά.

Φέτος σε είδαμε και στο θεατρικό σανίδι. Πως ήταν σαν εμπειρία για εσένα; Θα το ξανά έκανες;

Λοιπόν, καταρχήν δεν λέω ποτέ δεν θα ξανά έκανα κάτι ή πάντα θα έκανα κάτι, είναι δυο λέξεις που τις έχω λίγο αφαιρέσει από το λεξιλόγιο μου, το ποτέ και το πάντα είναι λίγο περίεργες λέξεις για εμένα. Δεν ξέρω αν θα το ξανά έκανα, δεν ξέρω και αν θα μου δοθεί ξανά η ευκαιρία να το κάνω. Όπως σου είπα και πριν είναι μέσα στα πλαίσια της τρέλας που έχω να μην λέω όχι όταν κάτι με ιντριγκάρει. Είπα ναι γιατί το θεώρησα πολύ ενδιαφέρον και ήθελα να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε κάτι τόσο δύσκολο, γιατί θεωρώ ότι από όλα όσα έχω κάνει, βγάζοντας το Πόλο από την μέση γιατί αυτό είναι που ξέρω να κάνω πάρα πολύ καλά, είναι ίσως το ποιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει.

Η πρόταση αυτή πως προέκυψε;

Είχα πάρα πολύ καλές και φιλικές σχέσεις με τον παραγωγό τον κύριο Κεντ που είναι στις θεατρικές σκηνές, κάποια στιγμή αυτό το έργο παιζόταν σε ένα θέατρο, θα μεταφερόταν στο θέατρο Άλμα το οποίο ήταν υπό τη σκέπη των θεατρικών σκηνών, ο πρωταγωνιστής του έργου δεν μπορούσε να ακολουθήσει γιατί είχαν αλλάξει και οι μέρες και μου έγινε μια πρόταση να αντικαταστήσω κάποιον που έκανε ήδη αυτό το ρολό. Πήγα είδα την παράσταση, μου άρεσε και φαντάστηκα τον εαυτό μου ότι θα μπορούσε να το κάνει.

 

Η οικογένεια σου όταν σε είδε στο θέατρο τι σου είπε;

Η πρώτη ατάκα ήταν να δούμε τι άλλο θα κάνεις. Ευτυχώς τα σχόλια που πείρα ήταν ενθαρρυντικά, σε γενικές γραμμές ήμουν αξιοπρεπείς.

Έκτος από το θέατρο έχεις κάνει τον ηθοποιό και στην τηλεόραση ποιο ήταν ποιο δύσκολο;

Σίγουρα το θέατρο γιατί το θέατρο έχει μια αμεσότητα με το κοινό και δεν επιτρέπονται τα λάθει, σε εισαγωγικά δεν επιτρέπετε ξέρεις λάθει είναι ανθρώπινα αλλά δεν το μπαλώνεις εύκολα το λάθος στο θέατρο, ενώ στη τηλεόραση είσαι σε μια σειρά μπορείς να γυρίσεις τη σκηνή πολλές φορές.

Στο θέμα υποκριτική επειδή είσαι πολίστας σε ενοχλούν οι αρνητικές κριτικές;

Έχω μάθει μια ζωή με τις κριτικές, να με ενοχλήσει τώρα η κριτική, θα με ενοχλούσαν αρνητικές η κριτικές οι οποίες είναι απλά κακοπροαίρετες, χωρίς να μπει κάποιος στη διαδικασία να έρθει να δει τι κάνω απλά και μόνο για να θελήσει να βγάλει χωλή γιατί το έκανα, έχω μάθει όμως τις κριτικές γενικά στη ζωή μου να της χρησιμοποιώ σαν κινητήριο δύναμη, τις αρνητικές κριτικές, μου δίνουν γκάζια για να κάνω και άλλα πράγματα.

Είσαι αυστηρός κριτής με τον εαυτό σου;

Ο ποιο αυστηρός. Σχεδόν ποτέ δεν είμαι ευαίσθητος με τον εαυτό μου, ότι και αν κάνω, από το Πόλο κι όλας πάντα πίστευα ότι κάτι πάρα πάνω θα μπορούσα να κάνω.

Πιστεύεις ότι η γοητεία σου σε έχει βοηθήσει στο να πάρεις δουλειές;

Αυτό είναι που μου έχει δώσει τις δουλείες, γιατί να κρυβόμαστε, δεν με πήραν ούτε ως ηθοποιό, πότε δεν δήλωσα ηθοποιός, δεν με πήραν ούτε ως παρουσιαστή, ούτε σχόλη έχω βγάλει δημοσιογραφίας, τίποτα δεν έχω κάνει, αυτό βοήθησε, αυτό ήταν το κίνητρο για να με πάρουν.

Όταν συμμετείχες στο Just the 2 of us η Αθηναΐδα Ντεγκά σε αποκάλεσε «Φωτογενή πολίστα». Πως ένιωσες εκείνη τι στιγμή; Αυτό σε ακολουθεί μέχρι και τώρα. Σε ενοχλεί, εσύ νιώθεις έτσι;

Κοίταξε φτάσαμε πάντως σε μια ηλικία που θα πρέπει να κόψουμε το πολίστας και να κρατήσουμε μόνο το φωτογενής (γελάει) γιατί άμα σταματήσω την καριέρα μου πάει ο πολίστας. Η αλήθεια είναι ότι όταν συνέβη αυτό το συμβάν με την Αθηναΐς δεν ήμουν μάλλον έτοιμος εγώ να διαχειριστώ την όλη κατάσταση, ήμουν άπειρος τηλεοπτικά, περίμενα λοιπόν μια διαφορετική αντιμετώπιση, χωρίς να είναι κακοπροαίρετη η Αθηναΐς γιατί καθίσαμε και μιλήσαμε το συζητήσαμε μετά, έκανε ένα σχόλιο, εγώ αντέδρασα λίγο περίεργα. Το θέμα είναι ότι με την Αθηναΐς ήμαστε φίλοι ποια, από τότε δηλαδή τα βρήκαμε και γίναμε φίλοι, ίσως να αντέδρασα λίγο περίεργα γιατί αισθάνθηκα τότε ότι καταρρίπτουμε τον άνθρωπο που ήρθε στην τηλεόραση ως Αθλητής Υδατοσφαίρισης και παίρνουμε μόνο το εξωτερικό κομμάτι.

Υπάρχει κάτι το οποίο να έχει κάνει θαυμάστρια για εσένα και να σε έχει ενοχλήσει ή να σε έχει φέρει σε δύσκολη θέση; Ποιο ήταν το πιο περίεργο σκηνικό; 

Ναι, μου έχει συμβεί να είμαι στα Χανιά στο Παλιό Λιμάνι και να έρχεται μια κοπέλα η οποία ήταν πολύ διαχυτική απέναντι μου και ήταν και η γυναίκα μου δίπλα μου, εγώ προσπαθούσα να την απωθήσω με έναν τρόπο και αυτή με είχε σβερκώσει, με είχε πάρει αγκαλιά και δεν με άφηνε, τίποτα ποιο ακραίο, γέλασα αρκετά, άλλα περιστατικά είναι να μου στέλνουν διάφορα περίεργα μηνύματα στο Facebook ή κάπου αλλού.

Η γυναικά σου στο περιστατικό αυτό στα Χανιά πως αντέδρασε;

Ψύχραιμα ευτυχώς (γελάει)

Από όλα αυτά που έχεις κάνει μέχρι σήμερα αν έπρεπε να διαλέξεις ένα από όλα αυτά ποιο θα ήταν; 

Γεννήθηκα για να παίξω Πόλο, αυτό θεωρώ ήταν ο προορισμός μου από την ημέρα που θυμάμαι τον εαυτό μου και το έκανα σε πολύ υψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια και το ευχαριστήθηκα πραγματικά.

Είσαι αθλητής, αξιωματικός του λιμενικού, πατέρας και σύζυγος όμως έχεις περάσει και από τον ρόλο του παρουσιαστή, τραγουδιστή και ηθοποιού. Από όλα αυτά που έχεις κάνει ποιο ήταν/είναι ο ποιο δύσκολος ρόλος;

Νομίζω ότι το θέατρο ήταν το ποιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει γιατί δεν είχα καμία προηγούμενη εμπειρία, δεν είχα παίξει θέατρο ούτε στο σχολείο, δεν ήταν ότι κάτι με έτρωγε, δεν ήμουν από τους ανθρώπους πότε που θα καθόταν μπροστά από ένα καθρέπτη και θα έκανε πρόβες, ήταν πάρα πολύ δύσκολο, θα μου πεις γιατί το έκανες; Γιατί μπορούσα (γελάει)

Πιστεύετε  πως ο κόσμος που σε βλέπει στο θέατρο, την τηλεόραση και τις πισίνες ξέρει στ’ αλήθεια ποιος είσαι; ( Ποιος είναι στα αλήθεια ο Αντώνης Βλοντάκης)

Νομίζω ότι αυτοί που πρέπει να με ξέρουν, με ξέρουν, δηλαδή οι φίλοι μου, οι δικοί μου πολύ κοντινοί άνθρωποι ξέρουν ποιος είμαι, ας αφήσουμε να υπάρχει και λίγο μυστήριο για τους άλλους (γελάει)

Τι σημαίνει για εσένα η οικογένεια; Ήθελες από μικρός να δημιουργήσεις την δική σου;

Ήθελα πάντα οικογένεια. Μεγάλωσα σε μια πάρα πολύ καλή οικογένεια, υγιείς οικογένεια, ευτυχισμένα παιδικά χρόνια, δεμένη οικογένεια και αυτό που πήρα ήθελα να το μεταφέρω κι εγώ στην δίκη μου οικογένεια.

Μετά από 10 χρόνια περίπου είδαμε ξανά την σύζυγο σου Κορίνα στην πασαρέλα και συγκεκριμένα στα Madwalk. Πως ήταν αυτό για εσένα;

Πήγα και πήγα με πολύ μεγάλη χαρά γιατί ήταν η πρώτη φορά που είδα εγώ την Κορίνα live σε πασαρέλα, οπότε ήταν ένα διάλυμα από την καθημερινότητα μας όλο αυτό και από της γυναικάς μου την καθημερινότητα και το απόλαυσε και την απόλαυσα και είμαι και πολύ περήφανος γι αυτή.

Ο Αντώνης έχει απωθημένα; Πράγματα στην ζωή του που θα ήθελε να κάνει και δεν τα έχει κάνει;

Κοίταξε να δεις, δεν πρέπει να σταματάς να ονειρεύεσαι, δεν πρέπει να σταματάς να βάζεις στόχους. Αν με ρωτήσεις να σου πω κάτι συγκεκριμένο σαν απωθημένο δεν θα σου πω, αλλά αν έρθει κάποια στιγμή κάτι στη ζωή μου και δεν το κάνω τότε μπορεί να δημιουργηθεί απωθημένο, δηλαδή τι θέλω να πω με αυτό, δεν είχα φανταστεί πότε τον εαυτό μου στην τηλεόραση, το θέατρο, δεν τον είχα φανταστεί να κάνω πολλά πράγματα. Ένας από τους λόγους που δέχομαι να τα κάνω είναι γιατί μετά από πάρα πολλά χρόνια θέλω να γυρνάω το βιβλίο της δικής μου ζωής και να στέκομαι να γελάω ή να χαμογελάω με πράγματα που έχω κάνει και όχι να στενοχωριέμαι με πράγματα που απέρριψα και δεν έκανα.

Ποιο θεωρείς μεγαλύτερο ελάττωμα και προτέρημα σου;

Κοίταξε να δεις, δεν πρέπει να ρωτάς εμένα γι αυτό, θα πρέπει να μιλήσεις με ανθρώπους οι οποίοι με γνωρίζουν καλά, εγώ ότι και να σου πω ψέματα θα είναι.

Τι εκτιμάς περισσότερο στους ανθρώπους γύρω σου; Από την άλλη, τι είναι αυτό που θα σε απωθούσε πολύ σε έναν άνθρωπο;

Τρελαίνομαι με τους αχάριστους ανθρώπους και με τους ξερόλες, είναι δυο πράγματα τα οποία μπορούν να με βγάλουν έξω από τα ρούχα μου. Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος είμαι πάντα ανοιχτός σε συζητήσεις, με επιχειρήματα και αν μου αποδείξεις ότι αυτό που λες είναι ποιο σωστό θα το αποδεκτό, εάν όμως χωρίς επιχειρήματα προσπαθείς να μου αποδείξεις ότι τώρα που βλέπω τον ήλιο είναι νύχτα, μπορεί να τρελαθώ κι όλας.

Υπάρχουν πράγματα για τα οποία θα ήθελες να μιλήσεις και δεν σε έχουν ρωτήσει ποτέ γι αυτά;

Είμαι ένας άνθρωπος πολύ ανοιχτός και γενικά δεν κρύβω πράγματα, δεν έχω λόγο να κρύψω πράγματα και ποτέ δεν ήμουν της φιλοσοφίας ότι αφήνω και το πέπλο του μυστηρίου και τι μπορεί να κρύβει πίσω από λέξεις, ότι έχω να πω θα στο πω κατ’ ιδίαν και χωρίς φόβο και πάθος.

Ποιο είναι το μότο σου;

Όξω Νου, Καζαντζάκης

Φωτογραφίες: Stefania Dessipris

Ευχαριστούμε τον Αντώνη Βλοντάκη για τον χρόνο που μας αφιέρωσε!