Ενήλικοι στην αίθουσα: Η υπόθεση και το τρέιλερ της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά

Ενήλικοι στην αίθουσα: Η υπόθεση και το τρέιλερ της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά

Ο Κώστας Γαβράς μέσα από την τελευταία του ταινία “Ενήλικοι στην αίθουσα” που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ της Βενετίας, μας προσκαλεί να ξαναδούμε τον… χορό των διαπραγματεύσεων της χώρας μας με το EuroGroup, το πρώτο διάστημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη ΒαρουφάκηΑνίκητοι Ηττημέμνοι” και είναι η 19η ταινία του Γαβρά.

“Σ’ αυτή την αίθουσα χρειαζόμαστε ενήλικες” είναι η γνωστή φράση της Κριστίν Λαγκάρ που δικαιολογεί τον τίτλο της ταινίας που χαρακτηρίζει την κατάσταση που έζησαν οι Έλληνες το 2015 ως “Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή”.

Ενήλικοι στην αίθουσα – Οι Πρωταγωνιστές

Χρήστος Λούλης (Γιάνης Βαρουφάκης), Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Αλέξης Τσίπρας), Ούλριχ Τουκούρ (Βόλφγκανγκ Σόιμπλε), Ντάν Σούρμανς, Δημήτρης Τάρλοου (Ευκλείδη Τσακαλώτο), Χρήστος Στέργιογλου, Κορνίλιους Οµπόνια, Φραντσέσκο Ακουαρόλι, Βενσάν Νεµέτ, Ορελιέν Ρεκουάν, Θάνος Τοκάκης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Θέμης Πάνου, Ζοσιάν Πινσόν, Ζερόνζ Λενζ, Μαρία Πρωτόπαππα, Βαλέρια Γκολίνο (Δανάη Στράτου) και Γιώργος Χωραφάς.

Ενήλικοι στην αίθουσα – Πρεμιέρα στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» στις 28 Σεπτεμβρίου και θα προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 3 Οκτωβρίου.

Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς
Μουσική: Αλεξάντρ Ντεσπλά
Παραγωγή: Μισέλ Ρέι-Γαβράς, Αλέξανδρος Γαβράς, Μάνος Κρεζίας
Σενάριο: Κώστας Γαβράς