Αλεξία Μιχαήλ: Το εκ γενετής σημάδι της συντρόφου του Λευτέρη Πανταζή

Αλεξία Μιχαήλ: Το εκ γενετής σημάδι της συντρόφου του Λευτέρη Πανταζή

Στο περιοδικό People και τον Μαρίνο Βυθούλκα έδωσε μία αποκαλυπτική συνέντευξη η νέα σύντροφος του Λευτέρη Πανταζή, Αλεξία Μιχαήλ.

Η ίδια έχει ένα κόκκινο σημάδι στο λαιμό, για το οποίο έγινε αντικείμενο χλευασμού στο σχολείο. Ακόμα και πριν από ένα δύσκολο χειρουργείο που έκανε στη Νέα Υόρκη και κράτησε επτά ώρες, τραγουδούσε. Και αυτή η αγάπη για τη μουσική έγινε επάγγελμα.

 «Ουσιαστικά πρόκειται για μια αρτηριοφλεβική δυσπλασία. Με αυτό το σημάδι γεννήθηκα. Με δυσκολία και κόπο κατάφερα να το αγαπήσω. Για μένα ήταν κάτι φυσιολογικό. Από ένα σημείο και μετά ήταν σαν να μην υπήρχε. Οι αντιδράσεις, όμως, άλλων ανθρώπων ήταν εκείνες που με έκαναν να αναρωτιέμαι και να λέω μέσα μου “Τι συμβαίνει;”»  περιγράφει η Αλεξία, η οποία γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σε ηλικία μόλις 1 έτους μετακόμισε με την οικογένειά της στην Αθήνα.

«Το πρώτο μας σπίτι ήταν στη Γλυφάδα. Εδώ πήγα σχολείο, εδώ τελείωσα το λύκειο».

Στη συνέχεια η ίδια εκμυστηρεύεται, πως στα σχολικά χρόνια δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολα, ενώ από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού οι συμμαθητές της την πείραζαν και την κορόιδευαν για το σημάδι στο λαιμό.

«Θυμάμαι τα παιδιά που με κοιτούσαν και μετά έκαναν ένα παιχνίδι που έπιαναν ο ένας τον άλλο, φωνάζοντας παράλληλα “χολέρα Αλεξίας”, υποκρινόμενοι πως το σημάδι μου είναι κολλητικό. Δεν ξέρω αν αυτό ήταν μια μορφή bullying αλλά σίγουρα είχε επηρεάσει έντονα την ψυχολογία μου. Δυσκολευόμουν πολύ να το αντιμετωπίσω, με αποτέλεσμα να κλειστώ στον εαυτό μου. Απομονώθηκα γιατί δεν μπορούσα να αντιληφθώ τι συνέβαινε. Δεν με πλησίαζαν στο σχολείο, με αποτέλεσμα να μην τους πλησιάζω ούτε εγώ. Αισθανόμουν πως μειονεκτούσα σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά. Νόμιζα πως ήμουν άσχημη».

Οι μοναχικές στιγμές του γυμνασίου συνεχίστηκαν και στο λύκειο, ενώ το πρώτο της φλερτ ήρθε σε ηλικία 17 ετών.

 «Γνώρισα το πρώτο μου αγόρι στην τελευταία τάξη του λυκείου και πλέον είχαμε ολοκληρωμένη σχέση όταν τελείωσα το σχολείο. Με το συγκεκριμένο παιδί μείναμε μαζί για ενάμιση χρόνο. Το περίεργο είναι πως μεγαλώνοντας όλες οι σχέσεις που είχα αγάπησαν το σημάδι μου».

Στην πορεία των ετών, από μια μοναχική μαθήτρια μεταμορφώθηκε σε μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση.

«Στις ερωτικές μου σχέσεις αγαπήθηκα και αγάπησα πολύ. Το σημάδι στο λαιμό δημιουργούσε θετικά συναισθήματα στους συντρόφους μου. Μπορώ να σου πω και λατρεία! Δούλεψα, όμως, πολύ με τον εαυτό μου. Εξάλλου ήταν και το αντικείμενο των σπουδών μου, αφού τελείωσα το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών» καταλήγει.