Wednesday: Viral ο χορός της πρωταγωνίστριας και η αποκάλυψη για την έμπνευση της χορογραφίας

Wednesday: Viral ο χορός της πρωταγωνίστριας και η αποκάλυψη για την έμπνευση της χορογραφίας

Η σειρά «Wednesday» του Tim Burton που έκανε πρεμιέρα 23 Νοεμβρίου στο Netflix, έχει καταφέρει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των συνδρομητών της πλατφόρμας.

Μάλιστα, το spinoff των ταινιών «The Addams Family» συγκέντρωσε μόλις την πρώτη εβδομάδα 341.2 εκατομμύρια ώρες προβολής στη streaming πλατφόρμα και πλέον κατέχει το ρεκόρ της αγγλόφωνης σειράς με τις περισσότερες ώρες προβολής μέσα σε μια εβδομάδα από την κυκλοφορία της.

Ενώ η «Wednesday» ξεπέρασε ακόμα και την 4η σεζόν του «Stranger Things» που σημείωσε 335 εκατ. ώρες προβολής, από τις 30 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου.

Ωστόσο, ο χορός της Jenna Ortega στη σειρά έχει ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις των θαυμαστών καταφέρνοντας μέσα σε ελάχιστο χρόνο να γίνει viral και με τους περισσότερους να αντιγράφουν τις κινήσεις της στο TikTok και σε ολόκληρο το διαδίκτυο, δημιουργώντας ένα ακόμα trend.

Συγκεκριμένα στο τέταρτο επεισόδιο της σειράς με τίτλο «Woe What a Night», οι μαθητές του «Nevermore Academy» συμμετέχουν στον ετήσιο χορό του σχολείου και η «Wednesday» αρχίζει να κινείται στους ρυθμούς του κομματιού «Goo Goo Muck».

Μιλώντας για τη συγκεκριμένη σκηνή, οι συντελεστές της σειράς σημειώνουν πως πράγματι τους εντυπωσίασε από το πρώτο λεπτό που την είδαν στα γυρίσματα.

Η Jenna Ortega σε μια συνέντευξή της στο κανάλι του Netflix στο YouTube, μίλησε για τα γυρίσματα της συγκεκριμένης σκηνής και μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι η χορογραφία ήταν δικής της έμπνευσης:

«Αισθάνθηκα πραγματικά ανασφαλής για αυτό. Το χορογράφησα μόνη μου και νομίζω ότι είναι πολύ προφανές ότι δεν είμαι χορεύτρια ή χορογράφος».

Ενώ σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Vulture, ηθοποιός πρόσθεσε: «Νιώθω ότι κέρδισα ένα νέο επίπεδο σεβασμού για αυτόν τον τομέα εργασίας».

Παράλληλα σχολιάζοντας το τι ενέπνευσε τις χορευτικές κινήσεις της «Wednesday», η Jenna Ortega έγραψε στο Twitter, ότι τη βοήθησε μία σειρά από σημαντικούς καλλιτέχνες και αρχειακό υλικό από στιγμές της δεκαετίας του 80:

«Χάρη στους Susie Suh, Rich Man’s Frug του Bob Fosse, Lisa Loring, Λέινε Λόβιτς, Ντένις Λαβάν και χάρη στα αρχειακά πλάνα από ανθρώπους που χορεύουν σε κλαμπ της δεκαετίας του ’80, βοηθήθηκα σε αυτό».

Ωστόσο, η «Wednesday»  δεν ήταν πολύ σίγουρη στην αρχή πώς θα τα πήγαινε σε αυτό το συγκεκριμένο σκηνικό, αλλά γρήγορα το κατάλαβε. «Μιλήσαμε για τη χορογραφία του. Και τότε η Τζένα είπε, ‘Όχι, όχι, όχι. Το έχω στο μυαλό μου”», είπε στον Tudum ο συνδημιουργός Miles Millar.

Ενώ η σκηνή προκάλεσε έκπληξη ακόμη και για τους συμπρωταγωνιστές της Jenna Ortega, με τον Hunter Doohan που ήταν ο παρτενέρ της να λέει: «Στο σενάριο ήταν απλώς “Η Wednesday χορεύει και μετά ο Tyler κάπως το αντιγράφει”. Συνέχισα να ρωτάω τι θα γίνει και μετά εμφανίστηκε η Jenna και το έκανε».

Η αντίδραση του Doohan στην πίστα ήταν πλήρως οργανική, με την ενθάρρυνση του σκηνοθέτη, Tim Burton. «Θυμάμαι έλεγα, “Τιμ, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να στέκομαι εδώ, σαν να τρέμω έκπληκτος”. Και είπε, «Όχι, όχι, όχι. Πολλά παιδιά θα ασχοληθούν με αυτό».