Βασίλισσα Ελισάβετ: Η γυναίκα της βασιλικής οικογένειας που θα πάρει τον τίτλο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η γυναίκα της βασιλικής οικογένειας που θα πάρει τον τίτλο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα

Όπως έχει γίνει γνωστό, σε ηλικία 96 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η Βασίλισσα Ελισάβετ, με το θάνατο της να φέρνει πολλές αλλαγές, με πιο σημαντική το ότι ο διάδοχός της, είναι ο Κάρολος.

Ωστόσο, πολλές αλλαγές έφερε ο θάνατος της Βασίλισσας με πιο σημαντική το ότι ο διάδοχός της, είναι ο Κάρολος.

Ποια γυναίκα όμως θα πάρει τον τίτλο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα;

Από καιρό αναμενόταν ότι ο μεγαλύτερος γιος του Κάρολου και τώρα δεύτερος στη σειρά του θρόνου, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, θα λάβει τον προηγούμενο τίτλο του πατέρα του, που θα έκανε την Kate Middleton της Ουαλίας.

Σύμφωνα με μια αρχειοθετημένη έκδοση της ιστοσελίδας του Πρίγκιπα της Ουαλίας, η οποία δεν ήταν online τη στιγμή της δημοσιοποίησης του θανάτου της Ελισάβετ, ο τίτλος δημιουργήθηκε «για τον άνδρα διάδοχο του βρετανικού θρόνου».

Η μεταβίβασή του δεν είναι αυτόματη, αλλά αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει συνήθως όταν ο υπάρχων Πρίγκιπας της Ουαλίας προσχωρήσει στον θρόνο.

Έτσι ο τίτλος έχει τεράστια σημασία στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά από την τότε σύζυγο του Καρόλου, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία πέθανε το 1997 σε ηλικία 36 ετών.

Ο Κάρολος το 2005 ξαναπαντρεύτηκε με την Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς — αλλά η κοινή γνώμη ήταν τόσο αντίθετη στον γάμο που παρόλο που η Πάρκερ-Μπόουλς έλαβε επίσημα τον τίτλο Πριγκίπισσα της Ουαλίας, δεν τον χρησιμοποίησε. Το θέμα ήταν τόσο σοβαρό που τέθηκε ερώτηση στη Βουλή για τον τίτλο.

Αντίθετα, η Καμίλα χρησιμοποίησε τον τίτλο της Δούκισσας της Κορνουάλης. Μετά τον θάνατο της Βασίλισσας, η Καμίλα θα πάρει τον τίτλο της συζύγου του Βασιλιά.

Ενώ η Kate Middleton, η οποία είναι Δούκισσα του Κέιμπριτζ μέχρι νεοτέρας, φάνηκε να αναγνώρισε ότι μια μέρα θα γινόταν πριγκίπισσα της Ουαλίας σε μια συνάντηση με ένα μέλος του κοινού στο Κάστρο του Κάρντιφ στην Ουαλία, τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Κάποιος είπε στην Δούκισσα «Θα γίνεις μια λαμπρή πριγκίπισσα της Ουαλίας».

«Ευχαριστώ, είμαι σε καλά χέρια», απάντησε η Kate Middleton, δείχνοντας τον Γουίλιαμ λίγα μέτρα μακριά, αποδεχόμενη την εικασία.