Τραγωδία στα Τέμπη: 32 νεκροί ο νέος απολογισμός από τη σύγκρουση τρένων

Τραγωδία στα Τέμπη: 32 νεκροί ο νέος απολογισμός από τη σύγκρουση τρένων

Ανείπωτη τραγωδία που συγκλονίζει το πανελλήνιο σημειώθηκε έξω από τα Τέμπη, στο ύψος του Ευαγγελισμού στη Λάρισα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, όταν δυο τρένα, ένα εμπορικό και ένα επιβατηγό συγκρούστηκαν.

32 άνθρωποι επιβεβαιώθηκε πως έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της σύγκρουσης, ενώ άλλοι 85 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική. 53 είναι οι τραυματίες που συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι έρευνες εστιάζονται στα 2 πρώτα βαγόνια, όπου η κατάσταση είναι πιο δύσκολη.

Όταν ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αθήνα η αμαξοστοιχία μετέφερε 430 ανθρώπους και στη Λάρισα αποβιβάστηκαν περίπου 80, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν τη διαδρομή μέχρι τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων.

Η επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη η οποία αναχώρησε στις 19:22 από την πρωτεύουσα.

H ανακοίνωση της εταιρείας

Για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπτη η εταιρεία σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες».