H Jessica Chastain που είναι ευγνώμων για την αναγνώριση της δουλειάς της και την νίκη του το Oscar Α’ γυναικείου ρόλου, θέλησε να σχολιάσει το γεγονός πως η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου δεν συμπεριέλαβε στις υποψηφιότητές τη Viola Davis και την ταινία της “The Woman King”.
Μάλιστα, η ηθοποιός δίνοντας το παρών στο 48ο Gala για τα βραβεία Chaplin που πραγματοποιήθηκε στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης, τίμησε με την παρουσία της την πρώην συμπρωταγωνίστριά της στην ταινία The Help, καθώς ο θεσμός βράβευσε την Davis για το έργο της στον κινηματογράφο.
«Όταν βλέπω μια ταινία σαν το The Woman King, έχει πάνω της τα αποτυπώματα της Viola. Μία ταινία σαν αυτή με γυναίκα σκηνοθέτη και ένα καστ από δυναμικές μαύρες πρωταγωνίστριες μπορεί να γίνει στο Hollywood σήμερα χάρη στην εφ’όρου ζωής υποστήριξη της Viola στις γυναίκες χρώματος. Ίσως μία ημέρα μια ταινία σαν και αυτή θα μπορεί να λάβει υποψηφιότητα για Όσκαρ», είπε η Chastain όταν ανέβηκε στη σκηνή, αφού ήταν μία εκ των παρουσιαστών της βραδιάς.
Ενώ αργότερα, δήλωσε στα media: «κάποιος έπρεπε να το πει. Εννοώ, έλα τώρα. Ούτε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ για αυτή την ταινία; Θα πρέπει να ήταν κάποια μέλη της Ακαδημίας σε εκείνη την αίθουσα, σωστά;».
Αν και η ταινία κέρδισε υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες, BAFTA και SAG Awards, δυστυχώς αποκλείστηκε από τα Όσκαρ.











