Το Θέατρο Τέχνης αποχαιρετά με απέραντη θλίψη τον σπουδαίο Κώστα Καζάκο

Κώστας-Καζάκος-1-250x250.png

Το Θέατρο Τέχνης αποχαιρετά με απέραντη θλίψη τον σπουδαίο, τον αγαπημένο μας Κώστα Καζάκο ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.

Ο Κώστας Καζάκος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης το 1957, μαθητής ακόμη, σκηνοθετήθηκε σε σπουδαία έργα από τον Κάρολο Κουν όπως «Η Μικρή μας πόλη» Θ. Ουάιλντερ, «Ο κύκλος με την κιμωλία» Μπ. Μπρεχτ, «Πλούτος» Αριστοφάνη, «Από Δευτέρα σε Δευτέρα» και «Ψηλά απ’ τη γέφυρα» Αρθ. Μίλλερ, «Η αυλή των Θαυμάτων» Ιακ. Καμπανέλλη αλλά και τον Γιώργο Λαζάνη στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη το 1990.

Αγαπημένος δάσκαλος πολλών ηθοποιών δίδασκε επί σειρά ετών στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Η τελευταία του εμφάνιση στο Θέατρο Τέχνης ήταν το 2009 στην παράσταση «Καϋμός» βασισμένη στο ομώνυμο ποίημα του Καρόλου Κουν, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη.

Παρουσία μοναδική, ευγενική, γενναιόψυχη, και ιδιαίτερα αγαπητή. Διακρίθηκε για το ταλέντο του, το πάθος του, την βαθιά καλλιέργειά του, το ήθος του με το οποίο υπηρετούσε την Τέχνη αλλά και την πολιτική μέχρι την τελευταία του στιγμή.

Καλό ταξίδι Κώστα