Το NHS προειδοποιεί για τις «θεραπείες» της Gwyneth Paltrow στον κορωνοϊό: «Δεν συστήνονται»

Το NHS προειδοποιεί για τις «θεραπείες» της Gwyneth Paltrow στον κορωνοϊό: «Δεν συστήνονται»

Ανώτατος αξιωματούχος του NHS προειδοποίησε σταρ και influencers για τον «καθήκον ευθύνης» τους όταν μιλούν σχετικά με θεραπείες για τον κορωνοϊό.

Η Γκουίνεθ Πάλτροου έγραψε πρόσφατα στο blog πως η μόλυνση με Covid-19 τής άφησε «μακροχρόνια κόπωση και θολωμένη σκέψη», προσθέτοντας ότι απευθύνθηκε σε χειροπράκτη γιατρό, ο οποίος της συνέστησε μια «ενορατική νηστεία» ως θεραπεία.

Ωστόσο, ο καθηγητής Stephen Powis από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS) είπε ότι κάποιες από τις μεθόδους της ηθοποιού «δεν είναι καθόλου οι λύσεις που θα συστήναμε».

Στο πλαίσιο της ανάρρωσής της, η Γκουίνεθ Πάλτροου είπε πως ακολουθεί αυστηρά μια «κετγονική και βασισμένη στα λαχανικά» διατροφή, χωρίς ζάχαρη ή αλκοόλ, εξηγώντας πως νηστεύει μέχρι τις 11 καθημερινά και κάνει σάουνα.

Ο καθηγητής Powis προειδοποίησε πως πρέπει να εφαρμόζεται μόνο «σοβαρή επιστήμη». «Όπως ο ιός, έτσι και η παραπληροφόρηση μεταδίδεται πέρα από τα σύνορα, μεταλλάσσεται και εξελίσσεται», τόνισε. «Οπότε θεωρώ πως το YouTube και άλλες πλατφόρμες των social media έχουν πραγματική ευθύνη και ευκαιρία εδώ».

Και συνέχισε: «Τις τελευταίες ημέρες βλέπω πως η Γκουίνεθ Πάλτροου υποφέρει δυστυχώς από συμπτώματα της Covid. Της ευχόμαστε περαστικά, αλλά κάποιες από τις λύσεις που προτείνει δεν είναι οι λύσεις που θα συστήναμε στο NHS. Πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά τον κορωνοϊό και να εφαρμόσουμε σοβαρή επιστήμη. Όλοι οι influencers που χρησιμοποιούν τα social media έχουν καθήκον ευθύνης γύρω από αυτό».

Γράφοντας στο Goop την περασμένη εβδομάδα, η Πάλτροου είπε πως μολύνθηκε με κορωνοϊό αλλά δεν διευκρίνισε πότε. «Τον Ιανουάριο έκανα κάποια τεστ που έδειξαν πως υπήρχε υψηλός βαθμός φλεγμονών στο σώμα μου», είπε. «Ό,τι κάνω έχει ωραία αίσθηση, σαν δώρο στο σώμα μου. Έχω ενέργεια, γυμνάζομαι τα πρωινά και κάνω σάουνα όσο συχνότερα μπορώ, όλα στο πλαίσιο της ανάρρωσης», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Πηγή: lifo.gr