Τα σχόλια του Leonardo DiCaprio και της Jennifer Lawrence για το σκοτεινό φινάλε του Don’t Look Up

Τα σχόλια του Leonardo DiCaprio και της Jennifer Lawrence για το σκοτεινό φινάλε του Don't Look Up

Το Don’t Look Up είναι η νέα ταινία του Netflix και είναι ένα μικρό έπος για τη σημερινή πραγματικότητα.

Η ταινία του Adam McKay αξίζει το ντόρο που γίνεται γύρω από τον τίτλο της και γι’ αυτό μας ενδιαφέρει κατά κόρον όσα γράφονται με αντικείμενο την ταινία και τους συντελεστές της.

Ενώ οι πρωταγωνιστές της ταινίας Leonardo DiCaprio και Jennifer Lawrence, μίλησαν στους Los Angeles Times για το σκοτεινό φινάλε της.

«Το τέλος της ταινίας γίνεται πολύ σκοτεινό, και αν δεν είχε αυτή την αλλαγή τόνου, δε νομίζω ότι θα ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι όσο ήμασταν για να την κάνουμε. Ποτέ δεν μπορείς να πεις τι θα κάνει μια ταινία όσον αφορά στον πολιτισμό, αλλά το τέλος αυτής της ταινίας είναι πραγματικά ένα χαστούκι στο πρόσωπο», ανέφερε ο DiCaprio και συνεχίσει η Jennifer Lawrence σχετικά με την αλληγορία του Don’t Look Up:

«Είμαι σίγουρη ότι μπορώ να το πω αυτό εκ μέρους σχεδόν όλων: Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό να είσαι ένας πολίτης που πιστεύει στην κλιματική αλλαγή και φοβάται, αλλά δεν είμαι μέρος της – ξέρετε, δε μπορώ να εξαγοράσω ένα γερουσιαστή – οπότε είμαστε κάπως αβοήθητοι. Και τελικά, ήρθε αυτό [το έργο] και ήταν απλά αστείο και επιτακτική ανάγκη να γίνει».

«Αυτό μου άρεσε πολύ στο τέλος, γιατί ένιωσα ότι έτσι θα ανταποκρινόμουν κι εγώ τελικά. Είμαστε ένα κοινωνικό είδος και θα ήθελα να είμαι γύρω από τους ανθρώπους που αγαπώ και να αγνοήσω τον επικείμενο Αρμαγεδδώνα. Αυτή η σκηνή στο τραπέζι του δείπνου είναι πραγματικά αυτό που κλείδωσε τη συμμετοχή μου», εξήγησε ο Leonardo DiCaprio.