Πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ

Πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ

Σε ηλικία 96 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η Βασίλισσα Ελισάβετ μετά από προβλήματα υγείας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου τα διεθνή Μέσα μετέφεραν όλες τις τελευταίες εξελίξεις για την υγεία της Βασίλισσας με το Παλάτι να περνά σε ανακοίνωση πως η κατάστασή της βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Ενώ όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας άρχισαν να πηγαίνουν προς το εξοχικό βασιλικό ανάκτορο στη Σκωτία, Μπαλμόραλ για να βρεθούν στο πλευρό της μακροβιότερης μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και της μακροβιότερης Βασίλισσας στην παγκόσμια ιστορία.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό στις 20:30 ώρα Ελλάδας, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ που βρέθηκε στον θρόνο για 70 χρόνια, πέθανε και η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από το Instagram της βασιλικής οικογένειας με μία ανάρτηση που έγραφε:

«Η Βασίλισσα πέθανε ειρηνικά στο Balmoral σήμερα το απόγευμα. Η βασιλική οικογένεια θα παραμείνει στο Balmoral σήμερα το απόγευμα και θα επιστρέψει στο Λονδίνο αύριο».

Σημειώνεται πως στην ανακοίνωση της Μοναρχίας αναφέρεται πλέον ως βασιλιάς ο Κάρολος.

Να πούμε πως από τον Απρίλιο του 2021 που πέθανε ο αγαπημένος της σύζυγος Φίλιππος, η υγεία της βασίλισσας άρχισε να επιδεινώνεται. Ενώ τον Οκτώβριο του 2021 η Ελισάβετ νοσηλεύτηκε ένα ολόκληρο βράδυ ενώ αργότερα, άρχισε να εμφανίζεται και με μπαστούνι.

Μετά τον Φεβρουάριο του 2022 οπότε νόσησε με κορονοϊό, η επιβάρυνση της υγείας της Ελισάβετ φαινόταν σε κάθε εμφάνισή της.