Την παραίτησή του από την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου υπέβαλλε το πρωί της Τρίτης ο Στάθης Λιβαθινός.
Αφορμή για αυτό στάθηκε μια επιστολή των Σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου που έκαναν λόγο για κακοποιητικές συμπεριφορές από καθηγητές τους.
«Επίλογος
Αγαπημένες μου μαθήτριες και αγαπημένοι μου μαθητές,
Μετά και την τελευταία σας άρνηση να συνεργαστείτε μαζί μου έστω για 2 ώρες την βδομάδα, ώστε να ολοκληρώσετε τον κύκλο των σπουδών σας, μέσα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, δεν μου μένει τίποτα άλλο από το να σας αποχαιρετήσω. Ζητώ και πάλι συγγνώμη αν τυχόν πλήγωσα κάποια ή κάποιον από σας – η όποια αυστηρότητά μου δεν έκρυβε τίποτα περισσότερο από έγνοια και αγωνία, ώστε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια για τη μελλοντική σας πορεία στο θέατρο.
Χρειάστηκε πολύς κόπος και επιμονή χρόνων για να μπορέσω επιτέλους να δημιουργήσω αυτό το Τμήμα Σκηνοθεσίας στο οποίο βρίσκεστε σήμερα, αλλά και να διαθέτει η Σχολή του Εθνικού Θεάτρου τις υποδομές που διαθέτει. Κρατήστε μόνο τα καλά κι αλλάξτε το θέατρο. Σας ευχαριστώ για όλα, όπως και τη διευθύντρια της Σχολής, αλλά και όσους συναδέλφους με στήριξαν.
Καλή συνέχεια.
Στάθης Λιβαθινός».















