Ο Ζήνων μιλάει για μια “Θλιμμένη Γοργόνα” στο ολοκαίνουργιο single του

Ο Ζήνων μιλάει για μια "Θλιμμένη Γοργόνα" στο ολοκαίνουργιο single του

Ζήνων

«Θλιμμένη Γοργόνα»

Από το ολοκαίνουργιο EP του Ζήνων με τίτλο «Ταξίδια».

 Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Ζήνων παρουσίασε την ολοκαίνουργια δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Ταξίδια», η οποία γρήγορα ξεχώρισε και αγαπήθηκε από το κοινό.

Τα 6 τραγούδια του EP σε μουσική παραγωγή του Asto Pasam, κατέκτησαν ξεχωριστή θέση στην καρδιά των ακροατών, με το καθένα να αποτυπώνει μια διαφορετική ιστορία, μια διαφορετική «αλήθεια», και όλα αυτά χάρη στους εξαιρετικούς στίχους του Ζήνων.

Η «Θλιμμένη Γοργόνα» είναι ένα αυτοβιογραφικό «σημείωμα» του Ζήνων από τον ίδιο προς τον κόσμο, και αποτελεί το νέο singleαυτής της δισκογραφικής δουλειάς το οποίο συνοδεύεται παράλληλα και από ένα εξαιρετικό music video σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Πασαλίδη.

Δείτε το official video του «Θλιμμένη Γοργόνα» στο YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=0E6nLVHi5FY

 Βρείτε το EP «Ταξίδι» σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:
https://zinon.lnk.to/TaksidiaPR

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μουγκός

Λίγα λόγια για τον Ζήνων

Ο Ζήνων aka Λέρα, ο ανησυχαστικός rapper από τη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε στην ελληνική hip hop σκηνή το 1999 με το θρυλικό σχήμα Βόρεια Αστέρια από τη Βόρεια Ελλάδα, πρωτοστατώντας στη λεγόμενη «τρίτη γενιά του ελληνικού rap». Μέλος του crew 2G, της μεγάλης κοινότητας graffiti writers και skaters, υπήρξε ένας από τους πρώτους hip hop καλλιτέχνες που κυκλοφόρησε solo δίσκο, το ομώνυμο άλμπουμ «Ζήνων» το 2003.

Ακολούθησαν οι δίσκοι «Λόγια Μπραντό» το 2006 και «Άλλο slang και προφορά» το 2014. Γνωστός για το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα και την αρθρωτική φωνητική του, ξεχώρισε γρήγορα για τους αστικούς ποιητικούς στίχους των τραγουδιών του που εξερευνούν τις επιθυμίες, τα συναισθήματα, τα σχέδια, τις συμπεριφορές και τις σχέσεις των ανθρώπων στις σύγχρονες πόλεις. Στα ατμοσφαιρικά τραγούδια του φλερτάρει με την ιδέα του κινηματογραφικού περιβάλλοντος. Από τις πρώτες εκρηκτικές live εμφανίσεις στην Ελλάδα μέχρι εκείνες στη Γερμανία και τη Σλοβακία ή τη συμμετοχή του σε συναυλίες αλληλεγγύης, έχει δημιουργήσει μεγάλη αίσθηση για την αεικίνητη σκηνική παρουσία του και τον αυθορμητισμό του στην επικοινωνία του με τους θεατές.

Εξερευνώντας διαρκώς τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα και πιστεύοντας στην εξωστρέφεια του hip hop, πειραματίστηκε νωρίς με τα nu school beats και ανέπτυξε crossover συνεργασίες με ταλαντούχους παραγωγούς. To 2020 επέστρεψε με το πλατινένιο single «Kamikazi», ενώ τον Απρίλιο του 2022 κυκλοφόρησε το ολοκαίνουργιο EP του με τίτλο «Ταξίδια».