Ο Matthew McConaughey αποκάλυψε πως τον εκβίασαν να κάνει σeξ στα 15 και τον κακοποίησαν στα 18

Matthew-McConaughey-250x250.png

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο podcast «The Conversation: About the Men», παραχώρησε ο Matthew McConaughey.

Ο 52χρονος ηθοποιός μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, όταν ήταν 18 ετών. Ενώ όπως ανέφερε, επρόκειτο για τον ίδιο άνδρα που του έδωσε τα πρώτα του ναρκωτικά.

Επιπλέον, ο Matthew McConaughey ανέφερε πως αυτό δεν ήταν το μόνο τραυματικό συμβάν στη ζωή του. Σε ηλικία 15 ετών, κάποια τον ανάγκασε να κάνει σεξ χωρίς τη θέλησή του, εκβιάζοντάς τον.

Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος τηρεί ως αρχή στις σεξουαλικές του σχέσεις μία συμβουλή που του είχε δώσει ο πατέρας του.

«Μου είχε πει “αν ποτέ νιώσεις το κορίτσι να διστάζει, σταμάτα πρώτος”», αναφέρει και πρόσθεσε πως του είχε πει επίσης, να περιμένει άλλη μια μέρα, ακόμα κι αν η σύντροφός του έχει αλλάξει γνώμη.

Στη συνέχεια ο McConaughey  ανέφερε πως προτιμούσε να «πάει αργά» με μία κοπέλα παρά να γίνει κάτι εκβιαστικά, χωρίς τη θέληση ενός από τους δύο.

«Ένιωσα αμέσως ότι αυτό που γίνεται δεν ήταν σωστό. Μετά από αυτό, είχα κάποιες υγιείς σεξουαλικές σχέσεις με κορίτσια που μου άρεσαν και με τον καιρό αναπτύξαμε μια οικειότητα. Μπορεί να ήταν λίγο αδέξια, αλλά αυτό ήταν το όμορφο», δήλωσε ο Matthew McConaughey.

Όσο για την κακοποίηση που υπέστη στα 18 του χρόνια, ο ηθοποιός εξήγησε πως πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό περιστατικό, που σε καμία περίπτωση δεν συνδέει με το προηγούμενό του τραύμα.

«Είχα πολύ καλούς φίλους και μέντορες, που μου αφιέρωσαν χρόνο, κάθισαν μαζί μου και προσπάθησαν να με βοηθήσουν να το ξεπεράσω. Ακόμα και μετά από όλα αυτά, εγώ κρατάω όσα μου είπαν ο πατέρας και η μητέρα μου. Δεν θα φοβάμαι τις σχέσεις, γιατί η πρώτη μου εμπειρία ήρθε με τον εκβιασμό. Δεν θα αφήσω αυτό το πράγμα να νικήσει την εμπιστοσύνη μου στους ανθρώπους, να με κάνει ένα τέρας. Ξέρω ότι μπορώ να χτίσω μια υγιή σχέση. Είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο», τόνισε ο McConaughey.

Ωστόσο, κλείνοντας, σημείωσε: «Συνέβη. Αρνούμαι ότι συνέβη; Όχι. Δεν το αρνούμαι κι ας είναι άσχημο. Εξακολουθώ να καταλαβαίνω ότι ίσως με επηρέασε, αλλά αρνούμαι να το κουβαλήσω πάνω μου. Επέλεξα να το αφήσω σε εκείνες τις αποσκευές της ζωής που κρατάς πίσω σου και σε μαθαίνουν κάτι. Μου έμαθε να συμπεριφέρομαι στους ανθρώπους, μου έδειξε ποιους να εμπιστεύομαι, να κρίνω καταστάσεις και να αξιολογώ κινδύνους».