Ο Kevin Spacey κατηγορείτε για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τριών ανδρών

Ο Kevin Spacey κατηγορείτε για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τριών ανδρών

Βρετανοί εισαγγελείς έδωσαν το «πράσινο φως» για την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του οσκαρικού ηθοποιού Κέβιν Σπέισι για πολλαπλές περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος τριών ανδρών.

Η Rosemary Ainslie, επικεφαλής του τμήματος ειδικών εγκλημάτων της εισαγγελικής υπηρεσίας του Στέμματος (CPS), δήλωσε: «Η CPS ενέκρινε την απαγγελία ποινικών κατηγοριών κατά του Κέβιν Σπέισι, 62 ετών, για τέσσερις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης κατά τριών ανδρών».

Επίσης, εγκρίθηκε η απαγγελία σε βάρος του κατηγορία για «την παγίδευση ενός ατόμου σε σεξουαλική δραστηριότητα με διείσδυση, χωρίς συγκατάθεση». Οι κατηγορίες με τις οποίες είναι αντιμέτωπος προκύπτουν έπειτα από επανεξέταση των στοιχείων που συγκέντρωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία κατά την έρευνά της.

«Η Εισαγγελία του Στέμματος υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η ποινική διαδικασία κατά του κ. Σπέισι είναι ενεργή και ότι έχει το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη». Κατηγορίες μπορούν να απαγγελθούν επισήμως σε βάρος του Κέβιν Σπέισι μόνο αν συλληφθεί στην Αγγλία ή την Ουαλία.

Πέρυσι η βρετανική ταμπλόιντ Daily Mail είχε γράψει ότι ο ηθοποιός του “House of Cards” είχε ανακριθεί από την αστυνομία το 2019 στις Η.Π.Α. Για καιρό ήταν άγνωστο που διέμενε, αλλά τον Αύγουστο του 2019 εμφανίστηκε απροσδόκητα για να διαβάσει ποίηση σε ένα μουσείο της Ρώμης.

Δύο χρόνια αργότερα ανέλαβε το πρώτο του πρότζεκτ, μετά την προηγούμενη υπόθεση στην οποία είχε εμπλακεί το όνομά του. Ο άλλοτε πρωτοκλασάτος ηθοποιός είχε λάβει έναν δευτερεύοντα ρόλο στην ταινία “L’umo Che Disegno Dio” (Ο άνθρωπος που ονειρεύτηκε τον Θεό) του Ιταλού σκηνοθέτη Φράνκο Νέρο.

Οι κατηγορίες που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι οι τελευταίες σε μια σειρά από νομικές διαμάχες, τόσο αστικές όσο και ποινικές, που δίνει ο Σπέισι, από τότε που οι πρώτες καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση και ανάρμοστη συμπεριφορά ήρθαν στο φως το 2017.

Τότε, τον είχε καταγγείλει ο ηθοποιός του “Rent” και του “Star Trek: Discovery” Άντονι Ραπ. Ο Rapp είχε υποστηρίξει, μιλώντας στο Buzzfeed News, ότι ο Σπέισι είχε προβεί μια μη συναινετική σεξουαλική πράξη σε βάρος του, όταν εκείνος ήταν 14 ετών.

Πηγή: lifo.gr